از قطعی 12 ساعته آب برای مشترکان تا تغییر ساعت کاری ادارات
وبی کارت: اخباری چون وضعیت نگران کننده منابع آبی، تغییر ساعت کاری ادارات از 15 خرداد و چین در مارس 2025 نفت بیشتری از ایران خرید از با اهمیت ترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.
به گزارش وبی کارت به نقل از مهر، اخباری چون وضعیت نگران کننده منابع آبی، افزایش ۱۲ هزار بشکه ای تولید نفت ایران، اصلاح اقتصاد آب و برق برای عبور از مشکلات لازم است و چین در مارس ۲۰۲۵ نفت بیشتری از ایران خرید
ریزش های جوی به ۱۲۹ میلی متر رسید؛ کاهش ۱۶ درصدی ذخایر سدها
حجم آب موجود مخازن حال ۲۵ میلیارد و ۸۷۰ میلیون متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۳۰ میلیارد و ۷۶۰ میلیون متر مکعب بوده که نشان دهنده کاهش ۱۶ درصدی است.
ارتفاع کل ریزش های جوی کشور تابحال معادل ۱۲۹.۹ میلیمتر می باشد. این مقدار بارش نسبت به میانگین دوره های مشابه طولانی مدت (۲۰۰.۲ میلیمتر) ۳۵ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۶۵.۱ میلیمتر) ۲۱ درصد کاهش را نشان میدهد.
افزایش ۲ درجه ای دمای بهار و تابستان نسبت به میانگین بلندمدت
صادق ضیائیان رییس مرکز پیش بینی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به افزایش ۲ درجه ای دما نسبت به وضعیت نرمال طولانی مدت دربهار و تابستان اظهار داشت: با ادامه گرمایش جهانی باید صرفه جویی در انرژی و سازگاری با تغییر اقلیم را جدی بگیریم.
وی با اشاره به لزوم مدیریت مصرف برق در وضعیت افزایش دما اظهار داشت: بدیهی است که با افزایش دما، نیاز به مصرف انرژی هم بالا می رود، اما این ما هستیم که باید یاد بگیریم چگونه با شرایط جدید اقلیمی سازگار شویم. یکی از اصول مهم این سازگاری، صرفه جویی است؛ چه در منابع آبی و چه در مصرف انرژی. اگر مردم به این مساله توجه نمایند، می توانیم تا حد زیادی از بروز مشکلات جدی جلوگیری نماییم.
قطع ۱۲ ساعته آب مشترکان پرمصرف
عیسی بزرگ زاده سخنگوی آب اظهار داشت: با اقدامات فرهنگی و در بعضی از موارد برای ۵ درصد بد مصرف که بالاتر از ۲ برابر مصرف می کند بعد از دریافت اخطار و بی توجهی به آن قطعی های ۱۲ ساعته آب را پیش رو خواهند داشت.
وضعیت منابع آبی نگران کننده است
محسن موسوی خوانساری دبیر کمیته ملی سدهای بزرگ ایران با اعلان اینکه به سبب تغییرات اقلیمی مقدار آب تجدید پذیر کشور، ثابت یا رو به کاهش است، اظهار داشت: این روند به شکلی است که در هر سال یک تا ۲ درصد آب تجدید پذیر کشور سیر نزولی را ثبت می کندواز طرفی همین شرایط و تغییرات اقلیمی با افزایش میزان گرمایش هوا همراه شده است و مسئله سبب افزایش تبخیر و تعرق منابع آبی می شود.
وی اضافه کرد: افزایش ساختمان سازی، توسعه مزارع کشاورزی، ساخت و سازهای در بالای دست رودخانه ها همچون رودخانه های طالقان، لتیان، جاجرود و … نیز درحال گسترش است که شرایط را وخیم تر می کند.
دبیر کمیته ملی سدهای بزرگ ایران اضافه کرد: اظهار داشت: همه این عوامل دست به دست هم می دهند تا به این نتیجه برسیم که منابع آب تجدیدپذیر رو به کاهش است و میزان مصرف بر منابع آبی کشور و تهران فزونی دارد.
افزایش ۱۲ هزار بشکه ای تولید نفت ایران
تولید نفت ایران برمبنای تازه ترین گزارش ماهانه اوپک در ماه مارس ۱۲ هزار بشکه افزوده شد و به ۳ میلیون و ۳۳۵ هزار بشکه در روز رسید.
وزیر نیرو: اصلاح اقتصاد آب و برق برای عبور از مشکلات ضروری است
عباس علی آبادی وزیر نیرو با اشاره به لزوم اصلاح اقتصاد آب و برق برای عبور از مشکلات فعلی و توسعه این دو صنعت تصریح کرد: به عنوان نمونه یکی از چالش های صنعت برق هم اکنون اقتصاد این صنعت است، بطورمثال در صورتیکه در مناطق گرمسیری کشور قیمت هر کیلووات ساعت برق برای مشترکان خانگی ۳۶ تومان و برای برخی مصارف مانند مصارف آموزشی رایگان محاسبه می شود که قیمت تمام شده تولید برق به بسیار بالاتر است.
وی در همین رابطه اضافه کرد: یکی از اقدامات وزارت نیرو برای کنترل مصرف برق در بخش های مختلف نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان پرمصرف است که امکان مدیریت و محدود سازی این مشترکان را فراهم خواهدنمود و این مشترکان دیگر نمی توانند با مصارف بالا و تحمیل بار مضاف به شبکه به تشدید ناترازی برق دامن بزنند.
نیمی از پول قبض برق دریافتی وارد صنعت برق نمی شود
مدیرعامل توانیر با اعلان اینکه کولرهای گازی سالانه ۲۵۰۰ مگاوات به تقاضای مصرف برق می افزایند، بیان کرد: نیمی از پول قبض برقی که مشترکان پرداخت می کنند، وارد صنعت برق نمی گردد.
افزایش ۸ درصدی مصرف برق کشور در اولین ماه سال
اردشیر مذکوری مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به شرایط متفاوت اقلیمی سال جاری از افزایش سریع مصرف برق در کشور آگاهی داد و اظهار داشت: امسال به لحاظ دمایی بهار گرم تری را نسبت به سال قبل آغاز نموده ایم، بطوریکه میانگین دمای وزنی در فروردین امسال نسبت به فروردین سال قبل حدود ۲ درجه افزایش داشته است.
وی افزود: همین مساله سبب شد تا در روز پنجشنبه ۲۱ فروردین حداکثر تقاضای مصرف برق به ۵۰ هزار و ۳۹۶ مگاوات برسد که در مقایسه با زمان مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش را نشان میدهد این در حالی اتفاق افتاده که در سال قبل این میزان مصرف در تاریخ ۲۲ اردیبهشت به ثبت رسیده بود و این مساله نشان میدهد با افزایش سریع دما پیک مصرف نیز زودتر از معمول فرا رسیده است.
چین در مارس ۲۰۲۵ نفت بیشتری از ایران خرید
بر اساس داده های شرکت ردیابی نفتکش های ورتکسا، واردات نفت خام چین از ایران در مارس ۲۰۲۵ از رقم تاریخی یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز فراتر رفت و همزمان سطح ذخیره سازی در مرکز پالایشگاه مستقل استان شاندونگ افزایش پیدا کرد.
بر اساس داده های شرکت تحلیلی کپلر، واردات نفت خام ایران از چین در ماه مارس با ۲۰ درصد افزایش نسبت به ماه فوریه به یک میلیون و ۷۱۰ هزار بشکه و بالاترین رقم طی پنج ماه گذشته رسید، در صورتیکه این رقم در فوریه یک میلیون و ۴۳۰ هزار بشکه بود.
تولید نیروگاه های برقابی به یک چهارم رسیده است
اردشیر مذکوری مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران اظهار داشت: حالا کمتر از ۱۵ هزار مگاوات ساعت برق بصورت روزانه توسط نیروگاه های برقابی تولید می شود در حالی که سال قبل در همین بازه زمانی حدود ۶۰ هزار مگاوات ساعت بود. کاهش ساعات کاری ادارات از ۱۵ خرداد مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر اظهار داشت: بر طبق مصوبه هیات وزیران پیش بینی شده از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور ماه برنامه اصلاح ساعت کاری ادارات صورت گیرد.
منبع: وبی كارت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب