صرفه جویی ۱۰۰ میلیون مترمکعبی گاز در اوج مصرف با جایگزینی بخاری های فرسوده
به گزارش وبی کارت، یک کارشناس انرژی اظهار داشت: جایگزینی بخاری های فرسوده با هرمتیک می تواند تأثیرات مثبتی بر کاهش مصرف گاز و پیشگیری از بحران های احتمالی در فصل های سرد سال داشته باشد.
مهدی هاشم زاده، کارشناس انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اهمیت جایگزینی بخاری های فرسوده با بخاری های هرمتیک عنوان کرد: «یکی از اصلی ترین علل افزایش مصرف گاز در کشور، استفاده از بخاری های قدیمی و با بازدهی پایین است. در حالی که قیمت گاز پایین است، مردم به جای خرید وسایل گرمایشی بهینه، از بخاری هایی با مصرف بالا و بازدهی پایین استفاده می نمایند. این مسأله بخصوص در مناطق سردسیر کشور که مصرف گاز در فصل های سرد سال افزایش خواهد یافت، بشدت مشهود است.»
وی اضافه کرد: «در واقع، استفاده از بخاری های قدیمی نه تنها سبب هدررفت انرژی می شود، بلکه باعث افزایش ناترازی گاز هم می شود. در سالهای اخیر، مصرف گاز به صورت سالانه رشد ۷ تا ۷.۵ درصدی داشته است، در حالیکه تولید گاز کمتر از یک درصد رشد کرده است. این ناترازی بخصوص در فصل های سرد سال خویش را نشان داده است و منجر به تعطیلی صنایع و مشکلات جدی در تأمین گاز می شود.»
هاشم زاده ضمن اشاره به طرح تعویض بخاری های فرسوده با بخاری های هرمتیک در مناطق سردسیر کشور، اظهار داشت: «یکی از راهکارهای مؤثر برای کاهش مصرف گاز و بهینه سازی مصرف انرژی، جایگزینی بخاری های قدیمی با مدلهای جدید هرمتیک است. این بخاری ها بازدهی بالاتری دارند و می توانند به صورت قابل توجهی مصرف گاز را کاهش دهند. بر مبنای طرح پیشنهادی، دولت می تواند با سرمایه گذاری در این حوزه، بخاری های فرسوده را با مدلهای جدید جایگزین کند.»
وی افزود: «این طرح می تواند در طول یک سال بیشتر از ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز صرفه جویی کند. این میزان صرفه جویی به اندازه نیاز صنعت و بخش نیروگاهی کشور است. اگر ۵ میلیون بخاری در مناطق سردسیر کشور تعویض شوند، در فصل های سرد سال می توانیم شاهد کاهش ۱۰۰ میلیون متر مکعبی مصرف گاز در روز باشیم که تاثیر زیادی در کاهش ناترازی گاز خواهد داشت.»
هاشم زاده همینطور تصریح کرد: «این طرح احتیاج به سرمایه گذاری قابل توجهی دارد. برآوردها نشان داده است که برای تعویض ۵ میلیون بخاری در مناطق سردسیر، به حدود ۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است. اما از طرفی، این سرمایه گذاری می تواند درآمدزایی سالانه معادل ۳ میلیارد دلار فقط در پیک مصرف گاز داشته باشد. بنابراین، این طرح نه تنها به کاهش مصرف گاز کمک می نماید، بلکه از لحاظ اقتصادی هم به صرفه است.»
وی در انتها اضافه کرد: «برای اجرای این طرح، باید فروش بخاری های فرسوده ممنوع شود و دولت یا بخش خصوصی مسئول تأمین مالی این پروژه باشند. این اقدام می تواند به اصلاح الگوی مصرف انرژی در کشور کمک نماید و سبب کاهش ناترازی گاز در سالهای آینده شود.»
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب