سرمایه گذاری برای تولید نیازمند پیش بینی پذیری اقتصاد است

سرمایه گذاری برای تولید نیازمند پیش بینی پذیری اقتصاد است

به گزارش وبی کارت، کارشناس اقتصادی اظهار داشت: سرمایه گذاری برای تولید نیازمند پیش بینی پذیری متغیرهای اقتصادیست و دولت باید قیمت گذاری دستوری را کنار بگذارد تا فعالان اقتصادی با اطمینان بیشتری سرمایه گذاری کنند.



عطا بهرامی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شعار سال «سرمایه گذاری برای تولید» اظهار داشت: سرمایه گذاری در محیطی به انجام می رسد که متغیرهای آن برای فعالان اقتصادی قابل پیش بینی باشد. مهم نیست که این متغیرها خوب یا بد باشند، بلکه باید ثبات و قابلیت پیش بینی داشته باشند تا سرمایه گذار بتواند تصمیم گیری درستی انجام دهد.
وی با تکیه بر ضرورت حذف قیمت گذاری دستوری، اضافه کرد: زمانی که دولت در اقتصاد قیمت گذاری نکند و اجازه دهد فعال اقتصادی با مهارت خود شرایط را پیش بینی کند، پروسه سرمایه گذاری تسهیل می شود؛ به عنوان مثال، اگر یک صادرکننده قصد داشته باشد به عراق صادرات انجام دهد، باید بتواند بازار هدف را بررسی کند و برمبنای آن تصمیم بگیرد، نه این که دولت با تصمیمات ناگهانی مانند ممنوعیت صادرات، برنامه ریزی او را مختل کند.
بهرامی اضافه کرد: یکی از چالش های تولید، دخالت دولت در تعیین قیمت هاست. در صنایعی مانند خودروسازی و لوازم خانگی، دولت و مجلس قیمت هایی را تعیین می کنند که موجب برهم خوردن تعادل بازار می شود. این وضعیت موجب می شود فعالان اقتصادی از سرمایه گذاری در این زمینه ها اجتناب کنند، چونکه نمی توانند هزینه ها و سودآوری خودرا پیش بینی کنند.
وی با اشاره به سیاستهای حمایتی دولت در سالیان اخیر اشاره کرد: از سال ۱۳۹۷ تاکنون، دولت بیش از رقبای خارجی و واردکنندگان حمایت کرده است تا سرمایه گذاران داخلی. ارائه یارانه به واردات، اختصاص ارز ترجیحی و سیاستهای تعرفه ای نامناسب همگی نشان دهنده پشتیبانی از واردکنندگان بجای تولیدکنندگان داخلی است. درحالی که هرگونه تولید نیازمند سرمایه گذاری است، اما وقتی سرمایه گذاری سودده نباشد، فعالان اقتصادی به سوی بازارهای موازی مانند طلا و سکه گرایش پیدا می کنند.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: دولت باید از اتخاذ تصمیمات خلق الساعه در عرصه تولید خودداری کند. تنظیم بازار نباید به گونه ای باشد که یک شبه برخی تصمیمات ممنوعیت یا محدودیت بوجود آورد. فعالان اقتصادی جهت راه اندازی یک کسب وکار نیاز به برنامه ریزی طولانی مدت دارند و این تصمیمات ناگهانی موجب فرار سرمایه از بخش تولید به سایر بازارها می شود.
وی در آخر اشاره کرد: اگر دولت و مجلس به سوی حذف قیمت گذاری دستوری حرکت کنند و ثبات را در بازار ایجاد کنند، مسیر تحقق شعار سال هموار خواهد شد. در غیر این صورت، بازهم با مشکلاتی مانند عدم سرمایه گذاری و رکود در بخش تولید مواجه خواهیم بود.


منبع:

0.0 / 5
55
1403/12/30
19:12:20
تگهای خبر: سرمایه گذاری , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت
وبی کارت اولین برداشت، ماندگارترین باشد