تشکیل شورای راهبری صنایع کوچک و متوسط
وبی کارت: به گزارش وبی کارت، معاون سازمان صنایع کوچک اظهار داشت: شورای راهبری صنایع کوچک و متوسط می تواند با بوجودآوردن هماهنگی بین نهادهای مختلف، سیاستگذاری توسعه فناوری را در واحدها عملیاتی کند.
به گزارش وبی کارت به نقل از مهر، ۲۵ درصد از اقتصاد دنیا مربوط به اقتصاد دیجیتال است و رشد ۲.۵ برابری نسبت به اقتصاد سنتی دارد؛ به همین دلیل نیز در برنامه هفتم توسعه پیش بینی شد که دستگاه های دولتی برنامه های هوشمندسازی و تحول دیجیتال خودرا بصورت طرح های اثرگذار انجام دهند تا از سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷ سهم اقتصاد دیجیتال در اقتصاد ایران به ۱۵ درصد برسد. این در حالیست که حالا سهم این بخش بین ۷ تا ۸ درصد برآورد می شود.
یکی از ساده ترین تعاریف اقتصاد دیجیتال اقتصاد مبتنی بر تکنولوژی های دیجیتال است. در این نوع اقتصاد، تکنولوژیهای جدید و خصوصاً اینترنت، نقش مهمی ایفا می کنند. تبادلات مالی، خرید و فروش، ارائه خدمات و … از شکل سنتی خارج می شود و شکلی دیجیتالی و مدرن به خود می گیرد. همین طور این فضا سبب ایجاد انواع جدیدی از خدمات، محصولات و کسب وکارها شده است.
بنابراین اقتصاد دیجیتال را می توان شکل جدیدی از اقتصاد دانست که بر پایه تکنولوژی های جدید شکل می گیرد و مزایای آن برای کشورها، سبب شده تا این نوع اقتصاد در همه کشورها مورد توجه قرار بگیرد.
تشکیل شورای راهبری صنایع کوچک و متوسط برای توسعه فناوری
طهمورث لاهوتی معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران درباره ی لزوم دیجیتالی شدن صنایع اظهار داشت: صنایع برای اجرای برنامه های دیجیتالی سازی نیازمند سرمایه گذاری هستند. اما هم اکنون، بیشتر منابع مالی آنها صرف هزینه های جاری و حفظ بقا می شود و متقاعد کردن آنها برای سرمایه گذاری در تکنولوژی های جدید دشوار است به همین دلیل لازم است حمایت های دولتی و سازوکارهای عملیاتی مناسبی برای این امر درنظر گرفته شود.
وی اضافه کرد: سیاستگذاری در این زمینه ها میان وزارت صمت، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزارت جهاد کشاورزی و سایر بخش ها بصورت پراکنده به انجام می رسد که در همین جهت، برمبنای پیگیری های سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی از معاون اول رییس جمهور، پیشنهاد تشکیل شورای راهبری صنایع کوچک و متوسط با ریاست معاون اول رییس جمهور و دبیری این سازمان مورد موافقت قرار گرفت.
لاهوتی اضافه کرد: این شورا می تواند با بوجودآوردن هماهنگی بین نهادهای مختلف، سیاستگذاری توسعه فناوری را در واحدهای صنعتی کوچک و متوسط عملیاتی کند.
معاون سازمان صنایع کوچک اشاره کرد: سال آینده، تصمیم داریم در هر استان یک شهرک صنعتی را بصورت پایلوت برای اجرای صنعت نسل چهارم انتخاب نماییم که در این شهرک ها، با حمایت های مالی و معنوی، برنامه های دیجیتالی سازی را در واحدهای صنعتی پیاده سازی خواهیم کرد. این پروژه به عنوان یک الگوی موفق در سطح استان مطرح خواهد شد تا سایر واحدهای صنعتی نیز بتوانند از آن الگو بگیرند.
لاهوتی تصریح کرد: یکی از ماموریت های اصلی سازمان، عارضه یابی و اجرای برنامه های بهبود در واحدهای صنعتی کوچک و متوسط است اما هم اکنون، داده های جامع و کاملی در عرصه های مختلف صنعتی نداریم. علت اصلی این موضوع، نبود زیرساخت مناسب برای جمع آوری و پردازش داده هاست که برای حل این مشکل، باید در راه توسعه دیجیتال حرکت نماییم و از ظرفیتهای فناوری برای برنامه ریزی و سیاستگذاری دقیق تر بهره ببریم.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب