گزارش وبی كارت؛

یکپارچه سازی اراضی و توسعه گلخانه ها در کشور

یکپارچه سازی اراضی و توسعه گلخانه ها در کشور

وبی کارت: به گزارش وبی کارت، یک مسئول دولتی با اشاره به یکپارچه سازی اراضی برای افزایش راندمان، اظهار داشت: کاهش سطح منابع پایه آب، سبب شده تا کشاورزی به طرف کشت گلخانه ای سوق پیدا کند.



به گزارش وبی کارت به نقل از مهر، کشاورزی ایران تا بالندگی فاصله بسیار دارد. بگفته برخی کارشناسان این حوزه کشاورزی کشور به لحاظ فناوری ۳ دهه عقب تر از کشاورزی مدرن جهان و از نظر تولید محصولات ارگانیک ۵۰ سال با کشورهای فعال این حوزه فاصله دارد. کشت در ایران معیشتی بوده و کشاورزی به عنوان شغل دیده نمی گردد. زمینهای خرد و کوچک سبب شده تا تولید در بخش کشاورزی صرفه اقتصادی نداشته باشد. در خوش بینانه ترین حالت کیفیت فدای کمیت شده و تمام افتخار مدیران بخش های تحقیقاتی، آمار تولید ۱۳۵ میلیون تن محصولات کشاورزی است؛ آماری که در صادرات و ارزآوری جایگاه مهمی ندارد.
یکی از اشکالات کشاورزی ایران خرد شدن اراضی بوده که عدم صرفه اقتصادی خطر تغییر کاربری را افزایش داده است. از ین جهت، یکی از اهداف سازمان امور اراضی کشور از زیرمجموعه های وزارت جهاد کشاورزی یکپارچه سازی زمینهای کشاورزی و واگذاری آن به افراد دارای صلاحیت است.
توسعه تولید غلات تا محصولاتی چون زیتون در فضای زراعی شهرهای استان تهران و سایر استانهای کشور و همین طور گسترش گلخانه ها از برنامه های پیاده شده سازمان امور اراضی کشور در بحث یکپارچه سازی اراضی کشاورزی است.
رضا افلاطونی، رییس سازمان امور اراضی کشور تیر ماه امسال در نامه ای به رؤسای سازمان جهاد کشاورزی استانها، شیوه نامه یکپارچه سازی و تجمیع اراضی کشاورزی را ابلاغ نمود. در این نامه آمده است؛
بر اساس اولویت های موجود در تامین امنیت غذایی و در راستای حفظ و یکپارچگی اراضی کشاورزی و افزایش تولیدات کشاورزی و طبق قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات مناسب فنی، اقتصادی مصوب سال ۱۳۸۵ مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزارت جهاد کشاورزی موظف شده تا ضمن جلوگیری از تفکیک، افراز و خرد شدن اراضی کشاورزی، با ارائه مشوق هایی نسبت به تشویق و تشویق مالکان اراضی کشاورزی خرد و پراکنده به تجمیع و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی اقدام نماید، به همین دلیل در امتداد بخشنامه اجرائی قانون مذکور و مصوبه هیأت وزیران و ابلاغیه های سالهای ۱۳۹۸ و ۱۴۰۲ وزیر جهاد کشاورزی و همین طور کارگروه ملی یکپارچه سازی اراضی کشاورزی و مصوبات قرارگاه مرکزی صدور اسناد، حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی بر اساس تاکید بر اجرای طرح های یکپارچه سازی و تجمیع اراضی کشاورزی، «شیوه نامه اجرائی یکپارچه سازی و تجمیع اراضی کشاورزی» برای اجرا و نظارت ابلاغ می شود.

توسعه گلخانه ها با طرح یکپارچه سازی اراضی

در پنجمین تور رسانه ای سازمان امور اراضی کشور از مجموعه بزرگ گلخانه ای بازدید شد.
مهدی رحماندوست از فعالان حوزه یکپارچه سازی زمینهای کشاورزی با اعلان اینکه یکی از وظایف ما در سازمان امور اراضی توسعه کشاورزی است، اظهار داشت: هم اکنون چالش آب سبب شده تا کشت به طرف کشاورزی گلخانه ای سوق پیدا کند.
وی اضافه کرد: یکی از پروژه های بزرگ در این خصوص یکپارچه سازی بالاتر از ۷۰ هکتار زمین بوده که ۵۰ واحد تولیدی در آن مستقر شدند.
این مسئول دولتی افزود: پروژه یاد شده بالای ۹۰ درصد پیشرفت کرده و قسمتی از آن به تولید گوجه فرنگی اختصاص یافته است.
بازار هر سال در دو ماه آبان و آذر با کمبود گوجه فرنگی و افزایش نرخها روبروست که بنا بر تاکید رحماندوست تولید خارج از فصل این محصول در گلخانه این پروژه استان قزوین توجیه پذیر بوده و قسمتی از نیاز بازار را پوشش می دهد.
این کارشناس امور اراضی افزود: کشت گوجه فرنگی در فضای باز آب بر بوده در صورتیکه کشت گلخانه ای مصرف آب را به یک چهارم کاهش داده ضمن آنکه میزان برداشت در هر هکتار دو برابر می شود.
وی تصریح کرد: تامین آب این زمین ها بوسیله یک چاه با میزان آب دهی ۵۰ لیتر در ثانیه است.
وی اظهار داشت: سیاست سازمان امور اراضی واگذاری این زمینهای یکپارچه شده به بهره برداران دارای صلاحیت است.
رحماندوست با اشاره به اشتغال مستقیم حدود ۶۰۰ نفر در این پروژه، عنوان کرد: اگر طرح به بهره برداری کامل برسد و تولید در تمام اراضی شروع شود، حدود ۱۵ هزار تن محصول گلخانه ای به آمار فعلی تولید کشاورزی اضافه می شود.
به گفته این مسئول دولتی، ۵۳ قطعه در دل این ۷۱.۵ هکتار وجود دارد که بهره برداری کامل آن به میزان سرمایه گذاری برمی گردد.
به گزارش وبی کارت به نقل از مهر، هر قطعه با مساحت ۷ هزار متر مربع به ۱۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد که ۴ میلیارد تومان آن آورده بهره بردار بوده و باقی در قالب تسهیلات با نرخ سود ۱۳ درصد از طرف بانکهای عامل پرداخت می شود.

تغییر نگاه در بخش کشاورزی

در ادامه محمدحسین عطایی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهار داشت: کشاورزی ایران خیلی به طرف استفاده از ظرفیتهای فناوری و فناوریهای جدید حرکت نکرده است.
وی با اعلان اینکه گیاه هم مانند بدن انسان بوده و نیاز به مراقبت دارد، بیان کرد: ما باید حافظ منابع طبیعی کشور باشیم.
وی اظهار داشت: ما بنا را بر نوسازی کشاورزی گذاشته ایم. بالاتر از ۴ میلیون تن محصول باغی، زراعی و دامی در استان قزوین تولید می شود و این استان در ۱۶ محصول رتبه اول تا ششم را دارد.
عطایی با اشاره به منابع پایه اشاره کرد: ۷۲ درصد تولید این استان وابسته به آب های زیرزمینی است و بیشترین راندمان در عرصه آب در این استان انجام شده است.
این مسئول دولتی بخش کشاورزی اشاره کرد: کارها برای راندمان آب از سال ۱۳۹۸ در استان شروع شده و در تجمیع آب فعالیت زیادی انجام شده است.
عطایی در جواب پرسش مهر درباره ی مکانیزاسیون و نوسازی ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی و کاهش ضایعات هنگام برداشت محصولات، اظهار داشت: بالاتر از ۱۱ هزار تراکتور در استان قزوین وجود دارد که حدود ۶۰ دستگاه از آنها پلاک گذاری شده اند.
وی اضافه کرد: بخش زیادی از تراکتورها در اختیار بهره بردارانی است که زمین کمتری دارند.
عطایی عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی هر سال ردیف اعتباراتی برای خرید تجهیزات در نظر می گیرد و با حمایت دولت شرکت های تولیدکننده صنعتی در بخش ماشین آلات کشاورزی می توانند با افزایش تولید به طرح نوسازی تجهیزات کمک کنند.
به گزارش وبی کارت به نقل از مهر، یکی از نکات مهم در بخش اجرای طرح ها، دیدن آنها در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت است. پروژه های زیادی در کشور به بهره برداری رسیده اند اما تامین آب مورد نیاز آنها سبب شده تا سرمایه و هزینه های انجام شده بدون استفاده باقی بماند. یا طرحی تکمیل و شروع شده اما پس نیم دهه با چالش منابع حیاتی روبه رو شده و ناچار به تعطیل کردن شده اند.
امید است، طرح های در دست اقدام فقط با نگاه کوتاه مدت، هدف گذاری نشوند که عدم انجام آن هزینه کمتری برای اقتصاد کشور به همراه داشته باشد.

0.0 / 5
14
1403/08/04
11:57:38
تگهای خبر: دستگاه , رسانه , سازمان , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت