تورم مواد غذایی به کمترین رقم ۴ سال گذشته کاهش یافت
به گزارش وبی کارت، طبق گزارش مرکز آمار در اردیبهشت سال جاری متوسط افزایش قیمت مواد غذایی نسبت به اردیبهشت سال قبل (تورم نقطه به نقطه) به ۲۲.۷ درصد رسید که حدودا در ۴ سال گذشته کمترین رقم است.
به گزارش وبی کارت به نقل از مهر، تورم نقطه به نقطه مواد غذایی در ماه های پایانی دولت گذشته با وجود تخصیص میلیاردها دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی، بالای ۶۰ درصد بود.
با آغاز به کار دولت سیزدهم تورم مواد غذایی حدود ۲۰ واحد درصد کاهش پیدا کرد اما از اوایل سال ۱۴۰۱ به دلیل حذف سیاست رانت های ارز ۴۲۰۰ تومانی، نرخ تورم مواد غذایی افزایشی شد که البته دولت با پرداخت یارانه های ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی توانست بخش زیادی از آن افزایش هزینه ها را جبران کند.
به همین دلیل بود که شاخص ضریب جینی که مؤید فاصله درآمدی بین دهک ها در کشور است در سال ۱۴۰۱ بهتر شد که مبین افزایش قدرت خرید اقشار کم درآمد با دریافت یارانه های جدید با وجود افزایش قیمت مواد غذایی بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود.
از خرداد ۱۴۰۲ تورم نقطه به نقطه مواد غذایی با کاهش حدود ۳۰ واحد درصدی مواجه گردید که ناشی از تخلیه تورمی بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود و از آن پس تورم مواد غذایی به زیر ۴۰ درصد رسید و در سه ماه اخیر هم به کمتر از ۳۰ درصد کاسته شده است.
در اردیبهشت سال جاری هم تورم نقطه به نقطه مواد غذایی به ۲۲.۷ درصد کاسته شده که کمترین رقم این شاخص در حدود ۴ سال گذشته است.
بر این اساس با ادامه کاهش متوالی تورم مواد غذایی از یک سو و تداوم پرداخت یارانه های نقدی و کالابرگ از طرفی، طبیعی است که قدرت خرید اقشار متوسط و کم درآمد بهتر شده و شاخص ضریب جینی هم همچنان کمتر شود که نشانه اثرگذاری سیاست های اقتصادی دولت سیزدهم در بهبود عدالت درآمدی در جامعه است.
منبع: webycard.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب