چرا صنایع بزرگ ملزم به راه اندازی نیروگاه هستند؟

چرا صنایع بزرگ ملزم به راه اندازی نیروگاه هستند؟

وبی کارت: برمبنای آخرین گزارش شرکت برق حرارتی از روند پروژه های نیروگاهی صنایع، اکنون 18 نیروگاه بخش صنعت وارد مرحله ساخت شده است.



به گزارش وبی کارت به نقل از مهر، ماجرای ملزم شدن صنایع بزرگ به ساخت نیروگاه خودتامین همچون مسائل مهمی است که به دوره حاضر اختصاص ندارد و برای اولین بار در نیمه دهه هشتاد شمسی عنوان شد.
با این که مجلس و دولت در آن زمان نیز پیگیر ساخت نیروگاه توسط صنایع بزرگ و انرژی بر بودند، اما برق ارزان و عدم الزام قانونی سبب شد تا بعد از یک دوره نیروگاه سازی صنایع در دهه ۸۰، صنعت دیگر رقبتی برای ساخت واحدهای نیروگاهی از خود نشان ندهد.
اتفاقی که سبب شد تا روند ناترازی میان تولید و مصرف برق کشور تشدید شده و مشکلات جدی برای صنعت برق کشور ایجاد شود. با این وجود در سال ۱۴۰۰ و همزمان با شروع فعالیت دولت سیزدهم بار دیگر دولت بزرگترین مصرف کننده برق کشور یعنی صنایع انرژی بر را ملزم به ساخت واحدهای نیروگاهی کرد و با تصویب قانون مانع زدایی از صنعت برق توسط مجلس شورای اسلامی این روند تسهیل یافت.
بر اساس اعلام وزارت نیرو، این اتفاق سبب شد تا در تاریخ ۱۹ مهر سال ۱۴۰۰ و بلا فاصله بعد از استقرار دولت سیزدهم علی اکبر محرابیان و سیدرضا فاطمی امین وزرای نیرو و صمت در قالب امضای تفاهم نامه ای راه اندازی ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی توسط بخش صنعت و معدن را در دستور کار قرار دهند.
توضیح بیشتر این که برمبنای ماده ۴ قانون مانع زدایی از صنعت برق، صنایع انرژی بر با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو مکلفند، حداقل ۹۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل ۵۵ درصد و ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا انتهای سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع مذکور راه اندازی کنند. در صورت عدم راه اندازی، تامین برق این صنایع در وضعیت کمبود برق، در اولویت طرح های مدیریت مصرف برق وزارت نیرو قرار می گیرد.
جزئیات پیشرفت برنامه الزام صنایع به ساخت نیروگاه
پس از امضای این تفاهم نامه، بررسی هایی بمنظور جزییات ساخت تک تک واحدهای نیروگاهی زیرمجموعه در دستور کار قرار گرفت و ۳ ماه بعد یعنی در تاریخ ۲ بهمن ماه سال ۱۴۰۰، نخستین قرارداد تفاهم نامه وزارت نیرو و وزارت صمت منعقد گردید.
بر اساس آخرین گزارش شرکت برق حرارتی از روند پروژه های نیروگاهی صنایع، اکنون ۱۸ نیروگاه بخش صنعت وارد مرحله ساخت شده و از این تعداد ۲ واحد نیروگاهی در سایت سمنان با ظرفیت مجموع ۳۶۶ مگاوات برق خودرا به شبکه کشور تزریق کرده است.
همچنین نخستین واحد نیروگاه اختصاصی فولاد مبارکه با ظرفیت ۳۰۷ مگاوات مراحل سنکرون خودرا پشت سر گذاشته و برق خودرا به این واحد صنعتی عرضه نموده است.
علاوه بر واحدهای نیروگاهی یاد شده، ۱۵ واحد نیروگاهی توسط صنایعی نظیر گل گهر سیرجان، آلومینیوم المهدی، سالکو، فولاد خوزستان، صنعت مس و چادرملو پیشرفت فیزیکی بین ۵ تا ۹۷ درصد دارند.
ساخت ۳۹ نیروگاه حرارتی و ۴۲ نیروگاه تجدیدپذیر علاوه بر برنامه تامین برق صنایع
در همین راستا، سید زمان حسینی، مجری طرح نیروگاه های حرارتی صنایع در وزارت نیرو اظهار داشت: تا انتهای سال ۱۴۰۲، ۱۲۹۵ مگاوات واحد نیروگاهی در قالب الزام قانونی صنایع برای ساخت نیروگاه به مدار تولید برق کشور اضافه می شود.
مجری طرح نیروگاه های حرارتی صنایع در وزارت نیرو اظهار داشت: در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ به ترتیب ۲۷۵۴ مگاوات و ۵۵۸۵ مگاوات نیروگاه برق خودرا به مشترکان صنعتی عرضه خواهند کرد.
وی اضافه کرد: وزارت نیرو در راستا تسریع در عملیات ساخت این واحدهای نیروگاهی و در قالب تفاهم نامه با وزارت صمت بصورت شبانه روزی پیشرفت و رفع موانع این واحدهای نیروگاهی را پیگیری می کند.
حسینی اشاره کرد: برنامه ۱۰ هزار مگاوات برق صنایع جزئی از برنامه ۳۰ هزار مگاوات ساخت واحدهای نیروگاهی وزارت نیرو است و تا حالا ۳۹ نیروگاه حرارتی و ۴۲ نیروگاه تجدیدپذیر خارج از واحدهای صنایع برق خودرا به شبکه تزریق کرده اند.
برای نخستین بار تامین برق صنایع از بخش خانگی در فصل تابستان پیشی گرفت
مشترکان صنعتی کشور بزرگترین مشتری صنعت برق کشور هستند و در سال ۱۴۰۲ طی فصل گرم برای نخستین بار میزان تامین برق صنعت کشور از مشترکان خانگی پیشی گرفت. تامین برق صنعتی نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد نزدیک به ۳۰ درصدی را به ثبت رساند و همین مسئله زمینه افزایش تولید و عرضه کالاهای صنعتی نسبت به تقاضا را فراهم نمود.
در این راستا به نظر می آید، توسعه واحدهای نیروگاهی توسط صنایع و همین طور بهینه سازی مصرف و استفاده از انرژی برای تولید کالا در سطح استانداردهای بین المللی می تواند زمینه افزایش سهم صنعت از تامین برق را فراهم آورد.


منبع:

0.0 / 5
389
1402/07/06
19:03:37
تگهای خبر: استاندارد , سایت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت