راهکارهای امنیتی مقابله با تروجان ها چیست؟

راهکارهای امنیتی مقابله با تروجان ها چیست؟

وبی کارت: به گزارش وبی کارت، در دنیای دیجیتال امروز، اپلیکیشن ها یکی از اصلی ترین ابزارهای در دسترس برای اجرای فعالیتهای روزمره و ارتباط با دیگران هستند و با پیشرفت فناوری و افزایش استفاده از آنها، متاسفانه افراد کلاهبردار و هکرها هم از این فرصت بهره می برند و برنامه های مخرب را طراحی و منتشر می کنند.



به گزارش وبی کارت به نقل از ایسنا، تروجان یا Trojan، نوعی نرم افزار مخرب است که به صورت پنهان و بدون اطلاع کاربر، به سیستم وارد می شود و اجازه می دهد تا افراد بدجنس بر روی سیستم شما کنترل داشته باشند. تروجان ها به صورت معمول بعنوان بخشی از یک بسته نرم افزاری دیگر، به کاربران عرضه می شوند و در صورت نصب شدن، به صورت پنهان فعال می شوند و امکان دارد اطلاعات شخصی شما را دزدیده و به سایر افراد بدهند؛ تروجان ها می توانند از راه دانلود اپلیکیشن ها از منابع ناشناس، پیام های اسپم، پیوست های مشکوک در ایمیل ها و حتی از راه برنامه های قابل اعتماد نصب شوند. آنها معمولاً تلاش می کنند به صورت پنهان و بدون امکان تشخیص، اطلاعات شخصی مانند رمزهای عبور، شماره تلفن، مکان جغرافیایی و دیگر اطلاعات حساس افراد را به دست آورند.

تروجان ها چطور کار می کنند؟

تروجان ها امکان دارد برروی دستگاه شما ظاهر شوند و بعنوان بروزرسانی اضطراری در فروشگاه برنامه های شخص ثالث یا از راه لینک های مخرب که بر روی آنها کلیک می کنید ظاهر شوند. تروجان ها سپس می توانند برنامه های بانکی یا برنامه های پرداختی که شما استفاده می کنید، همراه با سایر برنامه های شبکه اجتماعی را مورد سوءاستفاده قرار دهد.

سرانجام، هنگامی که یکی از این برنامه ها را باز می کنید، صفحه نمایش با یک صفحه نمایش جعلی، حدودا یکسان با صفحه اصلی برنامه، پوشانده خواهد شد. سپس، همانطور که وارد صفحه اطلاعات ورودی خود می شوید، تروجان آنرا ضبط می کند و سپس یک پیام خطا روی صفحه نمایش داده می شود. سپس تروجان با استفاده از اعتبار ورود به سیستم خود به خودی خود و یا انتقال اعتبار به سازندگان تروجان اقدام خواهد نمود. هکرها حتی اطلاعات خرابکاری را به فروش می رسانند و پول زیادی کسب می کنند.

نحوه شناسایی تروجان ها

وقتی مکرراً جزئیات کارت بانکی از شما خواسته شود، صفحه مورد نظر تا وقتی که شما تمام اطلاعات را وارد نکرده اید، از بین نمی رود. این یعنی به احتمال زیاد شما با یک صفحه تروجان روبرو هستید. بهترین کاری که باید بکنید پیشگیری از استفاده از برنامه های مجاز نمی باشد.

بسیاری از مردم تمایل دارند از برنامه های کاربردی از فروشگاه های شخص ثالث استفاده کنند، فقط به این علت که خیلی از برنامه های مجانی عرضه می شوند. اما چنین برنامه های مجانی امکان دارد آلوده به ویروس یا تروجان باشند که کوشش می کنند همه اطلاعات شخصی شما را سرقت نمایند. بر مبنای اطلاعات سایت پلیس فتا، بهترین سیاست اینست که همیشه برنامه ها را از فروشگاه های مجاز برنامه مانند فروشگاه گوگل پلی یا فروشگاه اپل، دانلود یا آنها را خریداری کنید.

همینطور حتما در هنگام نصب یک برنامه، مجوزها را چک کنید؛ شما هیچگاه نباید اطلاعات شخصی حساس را به صورت آنلاین به اشتراک بگذارید. از صحت برنامه یا وبسایت که در آن شما اطلاعات شخصی خویش را به اشتراک می گذارید، اطمینان حاصل کنید. هیچگاه برروی لینک هایی که پیشنهادات غیرواقعی دارند، بخصوص لینک هایی که به دنبال اطلاعات شما هستند از راه اس ام اس، ایمیل یا واتس اپ و غیره کلیک نکنید.

اما راهکارهای جلوگیری از صدمه تروجان ها چیست؟

علی اصغر زارعی-کارشناس ارشد مدیریت سیستم های اطلاعاتی-مهندسی فناوری و اطلاعات- در گفت و گو با ایسنا در رابطه با این مورد اظهار نمود: برای دانلود اپلیکیشن ها فقط از منابع رسمی و معتبری مانند فروشگاه های رسمی اپلیکیشن ها استفاده کنید و از دانلود آنها از منابع ناشناس و نامعتبر پرهیز کنید؛ همینطور هنگام نصب یک اپلیکیشن، مجوزهایی که درخواست می شود را دقیقاً به دقت بررسی کنید. اگر مجوزهای درخواستی با عملکرد معمولی اپلیکیشن همخوانی ندارد، بهتر است از نصب آن اپلیکیشن خودداری کنید.

علاوه بر موارد گفته شده همواره سیستم عامل و برنامه های خویش را با آخرین نسخه آن بروزرسانی کنید. بروزرسانی ها معمولاً بهبودهای امنیتی را در بر دارند و می توانند محافظ خوبی در مقابل اپلیکیشن های مخرب باشند.

نصب نرم افزارهای امنیتی: نصب یک نرم افزار ضد ویروس و آنتی مالور روی دستگاههای خویش را مد نظر داشته باشید. این نرم افزارها به تشخیص و حذف اپلیکیشن های مخرب کمک می کنند.

گرفتن نسخه پشتیبان به صورت منظم: همواره داده های مهم خویش را بک آپ گیری کنید یا از آن نسخه پشتیبان بگیرید. در صورتیکه با یک اپلیکیشن مخرب روبه رو شوید، می توانید از بک آپ هایتان استفاده کنید و داده های خویش را بازیابی کنید.

نصب یک برنامه ضد ویروس: یکی از طریق های اصلی جلوگیری از صدمه تروجان، نصب یک برنامه ضد ویروس قوی است. این برنامه ها به صورت مداوم سیستم شما را اسکن می کنند و هرگونه فایل مشکوک را شناسایی می کنند.

به روزرسانی سیستم عامل: یکی دیگر از طریق های جلوگیری از صدمه تروجان، بروزرسانی سیستم عامل است. بروزرسانی های سیستم عامل شما شامل اصلاحات امنیتی هستند که امکان دارد به شما کمک کنند تا از بروز صدمه تروجان در سیستم شما جلوگیری کنید.

عدم دانلود فایل های ناشناخته: یکی دیگر از طریق های جلوگیری از صدمه تروجان، عدم دانلود فایل های ناشناخته است. شما باید از دانلود فایل هایی که از منابع ناشناخته و یا شبیه به نامهای فایل های معروف هستند، پرهیز کنید.

استفاده از فایروال: استفاده از فایروال، یکی دیگر از طریق های جلوگیری از صدمه تروجان است. فایروال به شما کمک می نماید تا ترافیک ورودی و خروجی سیستم شما را کنترل کنید و هرگونه کوشش برای نفوذ تروجان را مسدود کنید.

آموزش به کاربران: آموزش به کاربران در مورد رفتارهای امنیتی در اینترنت و اخطار دادن به آنها در مورد خطرات موجود در دانلود فایل ها، سبب می شود تا کاربران بتوانند خودشان از صدمه تروجان محافظت کنند.

اپلیکیشن های مخرب برای امنیت و حریم خصوصی ما تهدیدی جدی محسوب می شوند ازاین رو با رعایت راهکارهای پیشگیری می توان خویش را در مقابل این تهدیدات محافظت کرد و تجربه امنیتی بهتری از استفاده از اپلیکیشن ها داشت.




0.0 / 5
414
1402/06/05
13:17:39
تگهای خبر: آنلاین , اپل , اپلیكیشن , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت