جزایر سه گانه ایران چطور به هم متصل شدند؟

جزایر سه گانه ایران چطور به هم متصل شدند؟

به گزارش وبی کارت، بعد از بهره برداری فیبر نوری دریایی در ایران، به تازگی طرح اتصال سه جزیره ایران از راه این فناوری و با اهدافی همچون کاهش اثر تحریم های بین المللی در زمینه ارتباطات و افزایش پایداری ارتباطات شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شد.



به گزارش وبی کارت به نقل از ایسنا، کابل های مدرن از فناوری فیبر نوری برای انتقال دیتای دیجیتال استفاده می نمایند که شامل تلفن، اینترنت و ترافیک داده های خصوصی است. اولین فیبر نوری دریایی ایران، در سال ۱۳۹۲ بوسیله ی یک شرکت ایرانی و با مالکیت ایرانی در آب های بین الملل بهره برداری شد، با این هدف که توانایی کشور را در حوزه تبادل ترافیکی افزایش دهد و مسیر دوم فیبر نوری دریایی جزایر خلیج فارس واقع در جزیره قشم هم سال ۱۳۹۹ راه اندازی شد.

سال ۱۳۹۹ مقرر شده بود در فاز اول، اجرای مسیر دوم فیبر نوری دریایی برای جزایر کیش، قشم و خارک طراحی و راه اندازی و برای اولین بار، این پروژه با توان داخلی در دریا اجرا شود. اگر این فیبر نوری دریایی خوب دفن نشده باشد، بر اثر لرزش ها و لنگر انداختن کشتی قطع می شود و حداقل زمانی که لازم است نقطه یابی و وصل شود، حداقل دو روز است که این مساله می تواند به بروز اختلال در اینترنت کشور منجر شود.

با وجود این، توسعه نقاط اتصال کشور به اینترنت در سالهای قبل حاکی از آنست که هم اکنون تقریبا در همه مرزهای غربی، شمالی و جنوبی ما اتصال اینترنت داریم؛ بنا بر این امکان قطع اینترنت کشور به یک باره، به سبب قطعی یک مسیر، تقریبا وجود ندارد چونکه اگر از یک ورودی قطعی اینترنت داشته باشیم، میتوان آنرا از ورودی های دیگر جبران کرد.

اما به دنبال صدمه دیدن کابل فیبر نوری دریایی (GBI) در بستر دریای خلیج فارس که اوایل سال قبل رخ داد و منجر به اختلال و کاهش ظرفیت ارتباطات بین الملل در کشور شد، یک شرکت ایرانی با حمایت های شرکت ارتباطات زیرساخت؛ برای اولین بار موفق شد کابل های فیبر نوری صدمه دیده در اعماق دریا را ابتدا مکان یابی و سپس قسمت صدمه دیده را که طول آن به چهار کیلومتر می رسید را در عملیات دشوار و پیچیده ترمیم و مرمت کند. تعمیر کابل فیبر نوری دریایی همچون فناوری پیشرفته شمرده می شود که جمهوری اسلامی ایران پنجمین کشور در جهان است که توانسته با تعمیر کابل های فیبر نوری در اعماق دریا، به خود کفایی برسد.

بر این اساس، دستیابی به دانش و فناوری تعمیر کابل های فیبر نوری در اعماق دریا توسط متخصصان داخلی در کنار سایر پیشرفت ها نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران به باشگاه کشورهای توسعه یافته در حوزه ارتباطات و فناوری وارد شده و این دستاورد می تواند ضمن خودکفایی، انحصار سلطه فناوری اطلاعات چند کشور را دراین زمینه به چالش بکشاند. خوشبختانه باتوجه به رویکرد سابق مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت جهت پشتیبانی از شرکت ها و متخصصان ایرانی در حوزه فناوری، میتوان علاوه بر مقابله با تحریم های بین المللی در این عرصه، سبب صرفه جویی در زمان و کاهش هزینه های ارزی شد.

مسوولان شرکت ارتباطات زیرساخت براین باورند که موفقیت شرکت های دانش بنیان در حوزه فناوری رابطه مستقیمی به ارتقای کیفیت خدمات آنان دارد و البته این شرکت هم همواره بدنبال راهکارهای قابل اطمینان برای پشتیبانی از شرکت های داخلی برای موفقیت و دستیابی به تازه ترین فناوری های روز است؛ امروزه بخش اعظمی از داده ها از راه کابل های فیبر نوری در آب های جهانی انتقال داده می شود که از سرعت، کیفیت و امنیت بسیار مناسبی برخوردارست.

در این راستا، مدیرعامل پیشین شرکت ارتباطات زیرساخت گفته بود با تعمیر این ناحیه از کابل فیبر نوری عملا ۷۲۰ گیگ به ظرفیت اینترنت کشور افزوده شد. در رابطه با پیچیدگی های این فناوری میتوان گفت از داخل این فیبر ولتاژ عبور می کند و برای تعمیر آن باید ابتدا نقطه صدمه دیده شناسایی شود که چهار نقطه به همین دلیل شناسایی شد و کابل در کف دریا از راه ربات، برش خورد و به بالا کشیده شد و از راه دستگاه های خاص، تخلیه بار الکتریکی انجام شد تا عمل تعمیر صورت گیرد.

نکته قابل توجه اینست که کیفیت و دقت این تعمیر به تایید ناظران بین المللی رسید و این شرکت دانش بنیان ایرانی که این کار تعمیر را انجام داد به عنوان پیمانکار نگهداری کابل های دریایی خلیج فارس هم برای جام جهانی از جانب کشورهای خارجی برگزیده شد. این فناوری که در حوزه کابل کشی و تعمیر انجام شد، سالانه ۲۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور خواهد داشت و می توانیم به کشورهای منطقه هم خدمت دهیم که به شکلی درآمدزایی برای کشور خواهد داشت.

در همین رابطه بتازگی ۲۷ اردیبهشت مصادف با روز ارتباطات، طرح اتصال جزایر ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ از راه فیبر دریایی راه اندازی شد. عملیات اجرایی این طرح که ۲۱ ماه به طول انجامید، با هزینه ای بالغ بر ۱۷۶ میلیارد تومان و جمعا به طول ۱۵۰ کیلومتر از مسیر بندر لنگه به تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی انجام و همینطور در فاز دیگری از این طرح، اتصال جزیره کیش به هندورابی بین حوضچه های جزایر کیش و هندورابی برقرار شد.

از جمله اهداف اجرای این طرح میتوان به تحقق عدالت ارتباطی، پایداری ارتباطات، برقراری ارتباط زیرساخت فناوری و توسعه شبکه ملی اطلاعات اشاره نمود و خودکفایی در اجرای طرح های فیبر دریایی با یک سوم هزینه، برقراری ارتباط پایدار زیرساختی، افزایش بیشتر از ۱۰ برابری سرعت، کاهش اختلال و خرابی ارتباط و رونق و شکوفایی جهت سرمایه گذاری سرمایه گذاران در این جزایر همچون دستاوردهای اجرای این طرح است. گفته شده تا قبل از این ارتباط این جزایر به صورت رادیویی بود که به سبب رطوبت بالا، نامساعد بودن وضعیت جوی و دمای هوا، با اختلال زیادی همراه بود که با اجرای این طرح اختلال ها به صفر خواهد رسید و علاوه بر عموم مردم، دستگاه های دولتی، فرودگاه ها و شبکه بانکی هم به ارتباط پایدار، پر سرعت و با کیفیت دسترسی خواهند داشت.

در پایان این گزارش میتوان به کاهش اثرات تحریم های بین المللی در حوزه ارتباطات، افزایش پایداری ارتباطات شبکه ملی اطلاعات، ایجاد توازن در شبکه انتقال کشور، توسعه شبکه انتقال با بهره گیری از تجهیزات تولید داخل و کاهش وابستگی خارجی به دستاوردهای مهم دیگر این پروژه اشاره نمود.





منبع:

0.0 / 5
477
1402/03/03
14:12:45
تگهای خبر: ارتباطات , اینترنت , تلفن , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت