صمت در هفته ای كه گذشت؛

دعوا بر سر خودرو بالا گرفت

دعوا بر سر خودرو بالا گرفت

به گزارش وبی کارت، ورود رسمی شورای رقابت به حوزه خودرو، رای شورایعالی بورس به تداوم عرضه خودرو، ابلاغ شرایط برگشت ارز صادراتی و استفاده از رمزارز در حوزه تجارت تا آخر سال همچون اخبار مهم این هفته صمت بود.



به گزارش وبی کارت به نقل از مهر، پیشبینی تولید ۱.۲ میلیون خودرو تا آخر سال، استفاده از رمزارز در حوزه تجارت تا آخر سال، ورود رسمی شورای رقابت به تنظیم قیمت و عرضه خودرو، رای شورایعالی بورس به تداوم عرضه خودرو ها در بورس، خودرو های بورسی، قرعه کشی نمی شوند، موافقت کمیسیون تلفیق مجلس با واردات خودرو های کارکرده، ارسال لایحه ایجاد سازمان بازرگانی به مجلس، احیای ۲۳۷۰ واحد راکد، استفاده از رمزارز در حوزه تجارت تا آخر سال، رای کمیسیون تلفیق مجلس به عرضه خودرو در بورس در ۱۴۰۲ و ابلاغ شرایط برگشت ارز حاصل از صادرات همچون اخبار مهم این هفته حوزه صنعت، معدن و تجارت بود.
پیش بینی تولید ۱.۲ میلیون خودرو تا پایان سال
عبدالله توکلی لاهیجانی مدیرکل دفتر صنایع خودروی وزارت صمت ضمن تشریح آخرین وضعیت تولید خودرو و اشاره به رشد ۲۰ درصدی تولید، پیش بینی نمود که تا آخر سال ۱.۲ میلیون دستگاه خودرو در کشور تولید شود.
وی در مورد عرضه خودرو هم اظهار داشت که در پایان دی ۱۴۰۰ تعداد خودرو های تحویل شده توسط دو خودروساز بزرگ کشور ۷۰۰ هزار دستگاه بوده که این میزان در انتها دی سالجاری به ۹۱۰ هزار دستگاه رسیده و شاهد افزایش ۳۰ درصدی تعداد تحویل خودرو نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم. (جزئیات بیشتر)
ورود رسمی شورای رقابت به تنظیم قیمت و عرضه خودرو
طی هفته جاری شورای رقابت با انتشار دستورالعمل تنظیم قیمت خودرو، ورود خود به خودروسازی کشور را رسماً اعلام کرد؛ همچون مهم ترین بندهای این دستورالعمل باید به ضرورت عرضه خودرو ها از سامانه یکپارچه و تعیین قیمت با فرمول شورای رقابت و ضوابط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اشاره نمود.
خبرگزاری مهر در گزارشی به این مسئله پرداخت که با عنایت به عدم تغییر قیمت خودرو طی ۱۴ ماه گذشته، وزارت صمت از ماه ها پیش موافقت خویش را با ورود شورای رقابت به عرصه خودرو به سبب افزایش قیمت این محصول اعلام نموده بود. (جزئیات بیشتر)
رأی شورایعالی بورس به تداوم عرضه خودرو ها در بورس
با این حال مقاومت سازمان بورس در مقابل این تصمیم شورای رقابت نشکست و این سازمان روز سه شنبه رای به تداوم عرضه خودروهایی که از قبل پذیرش شده اند در بورس داد.
خودروهای بورسی، قرعه کشی نمی شوند
مجید عشقی رئیس سازمان بورس در این ارتباط اظهار داشت: در واقع خودروهایی که از قبل یعنی تقریبا طی دو ماه گذشته پذیرش شده اند، همچنان در بورس عرضه خواهند شد. در همین راستا از عرضه کنندگان خواستیم که برنامه عرضه دهند تا متقاضیان خرید بتوانند برنامه ریزی لازم را داشته باشند.
به گفته عشقی، خودروهایی که در بورس کالا عرضه می شوند وارد فرآیند قرعه کشی نخواهند شد و با سازوکار بورس عرضه می شوند.
رأی کمیسیون تلفیق مجلس به عرضه خودرو در بورس در ۱۴۰۲
پس از این مجادله ها هم رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ در توضیح جزئیات مصوبه این کمیسیون، اظهار داشت: شرکتهای خودروساز داخلی موظف می باشند تا بر مبنای برنامه تولیدی طبق بند ۵ ماده ۵۸ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی به تصویب شورای رقابت می رسد، از آغاز سال آینده خودرو های تولیدی خویش را از راه بورس کالا و بر مبنای ضوابط مربوطه عرضه کنند. شورای رقابت هم موظف است بر مبنای بند ۵ ماده ۵۸ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ تا پایان فروردین ماه سال آینده قیمت جدید خودرو ها را بر مبنای آنالیز هزینه تمام شده و با در نظر گرفتن هزینه های تحقیق و توسعه و هزینه های مالی در رابطه با فعالیتهای تولیدی مورد تأیید حسابرس محاسبه و در بازه های حداکثر سه ماه مجدداً به روزرسانی کنند.
به گفته زارع، شرکت بورس کالا موظف است ۸۵ درصد مابه التفاوت قیمت کشف شده در بورس کالا و قیمت مصوب شورای رقابت را به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور و سازمان شهرداری ها و دهیاری ها واریز نماید تا به منظور توسعه حمل و نقل عمومی درون شهری متناسب با شاخص جمعیت و محرومیت در چارچوب پرداخت به ذی نفع نهایی با نظارت وزارت کشور در اختیار شهرداری ها قرار دهند.
موافقت کمیسیون تلفیق مجلس با واردات خودرو های کارکرده
جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی با انتشار توئیتی در صفحه شخصی خود در توئیتر، نوشت: «در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ اجازه واردات انواع خودرو های دست دوم سواری، کشنده، کامیون، ون، اتوبوس و مینی بوس تا ۵ سال کارکرد به دولت داده شد.»
گفتنی است، بعد از اتمام بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق، مواد لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور باید به تصویب نمایندگان در صحن مجلس شورای اسلامی برسد.
ارسال لایحه ایجاد سازمان بازرگانی به مجلس
لایحه ایجاد سازمان بازرگانی و تنظیم بازار طی نامه شماره ۲۱۱۸۱۹ مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۶ برای انجام تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.
احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در ارتباط با سازمان بازرگانی اعلام نمود که این سازمان با ادغام شرکت بازرگانی دولتی ایران و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ایجاد خواهد شد.
استفاده از رمزارز در حوزه تجارت تا پایان سال
علیرضا پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در مورد استفاده از رمز ارز در حوزه تجارت اظهار داشت: منتظر ایجاد حساب ریالی از جانب بانک مرکزی هستیم و بعد از ان به صورت رسمی با رمزارز واردات صورت می گیرد. البته تابحال با استفاده از رمزارز تقریبا ۴۰ تا ۵۰ میلیون دلار به صورت پایلوت با همکاری بانک مرکزی بدون استفاده از زیرساخت های نرم افزاری واردات انجام داده ایم.
به گفته وی ساختار کار تمام است و حساب ریالی هم تا دو سه هفته دیگر از جانب بانک مرکزی اعلام می شود و تا آخر سال رسماً فرآیند رمزارز را پیاده می نماییم.
ابلاغ شرایط برگشت ارز حاصل از صادرات
سازمان توسعه تجارت ایران با ارسال نامه ای به مدیران صنایع ۵ استان کشور نحوه برگشت ارز حاصل از صادرات به صورت اسکناس را ابلاغ نمود.
احیای ۲۳۷۰ واحد راکد
علی رسولیان رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران اظهار داشت: از آغاز دولت سیزدهم تابحال تعداد واحدهای راکد ۱۴ درصد کاسته شده است یعنی از ۸ هزار و ۵۶ واحد به ۶ هزار و ۹۱۵ واحد راکد رسیده ایم.
وی افزود: از آغاز سالجاری تابحال هم یک هزار و ۱۹۱ واحد صنعتی_تولیدی راکد احیا شده که ۲۷۰ خارج از شهرک های صنعتی بوده و ۹۲۴ واحد هم داخل شهرک ها و نواحی صنعتی بوده است. همینطور یک هزار و ۷۴ واحدی که زیر ۵۰ درصد کار می کردند که الان به بالای ۵۰ درصد تولید رسیدند.
به گفته معاون وزیر صمت، در مجموع ۲ هزار و ۳۷۰ واحد تولیدی راکد مجدد به چرخه تولید بازگشتند.
وی خاطرنشان کرد: از ۲ هزار و ۱۶۶ واحد جدید هم بهره برداری شد که ۳۳ هزار شغل بوجود آورده است.


منبع:

0.0 / 5
450
1401/11/20
12:49:13
تگهای خبر: دستگاه , سازمان , صنعت , نرم افزار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت