بررسی سیر تکامل شبکه ارتباطات از نسل پنجم تا ششم

بررسی سیر تکامل شبکه ارتباطات از نسل پنجم تا ششم

به گزارش وبی کارت، به اعتقاد کارشناسان، در تعریف ۶G یا نسل ششم ارتباطات باید چند گام اساسی برداشته شود تا این نسل از شبکه به تکامل برسد و هم اکنون با عنایت به فعالیت شرکت ها و تحقیقات دانشگاه ها و مراکز علمی جهان، در مرحله ایجاد چشم انداز قرار داریم و پیشبینی می شود که این مراحل تا پیش از سال ۲۰۳۰ به نتیجه برسد.



به گزارش وبی کارت به نقل از ایسنا، نسل ششم ارتباطات بی سیم، پس از راه اندازی و گسترش ۵G، بعنوان آینده دنیای تکنولوژی شناخته می شود. درست است که نسل ۵ تلفن همراه، تازه به طور گسترده در دسترس مردم جهان قرار گرفته است، اما فناوری هیچگاه در زمان و مکان خاصی متوقف نمی شود و ۶G یکی از علائم این پیشرفت است. چون با قابلیت ها و مزیت های بیشتر نسبت به ۵G، تغییر و تحول خیره کننده ای را در دنیای فناوری به وجود می آورد.

نسل ششم، آینده ارتباط بی سیم است که در مقایسه با نسل های قبلی، داده های حجیم­ تری را با سرعت بالاتر انتقال می دهد. در این فناوری به کمک امواج تراهرتز، از پهنای باندی جدید که سرعت و ظرفیت بیشتری را برای انتقال اطلاعات فراهم می آورد، استفاده می­ شود به صورتی که برآورد می شود، انتقال اطلاعات در این فناوری ۱۰۰ برابر سریع تر از ۵G باشد.

عوامل مهم سرعت بیشتر، ظرفیت بالاتر و تاخیر کمتر سبب می شود تا دستگاههای بیشتری با بالاترین ظرفیت به شبکه ۶G وصل شوند و به کمک توسعه هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء، مرزهای بین دنیای واقعی و مجازی کمرنگ تر شود. توسعه خودرو های خودران، پهپادها و گجت های پوشیدنی، یکی از اتفاقاتی است که از حالا برای دنیای ۶G پیشبینی می شود.

اما مهم ترین مبحث در هر نسلِ ارتباطات موبایل، سرعت انتقال داده ها و اطلاعات است. در مورد سرعت، برای شبکه ۴G از مگابیت صحبت می شد و با ورود ۵G، برای نخستین بار شاهد سرعتی در حدود ۲۰ گیگابیت بر ثانیه (یک گیگابیت بر ثانیه برای هر کاربر) هستیم و در نسل آینده و ۶G، پیشبینی می شود که باید منتظر رسیدنِ سرعت، به یک ترابایت باشیم.

در این میان مزیت های گسترده­ی ۶G، به گوشیهای هوشمند، لوازم پوشیدنی، خودرو ها و ربات ها امکان اضافه کردن قابلیت های بسیار کاربردی را می­ دهد. توسعه هوش مصنوعی یکی از آنهاست؛ با ورود نسل پنجم ارتباطات بی سیم (۵G)، فناوری های هوش مصنوعی مثل خودرو های خودران، پهپادها و هواپیماهای بدون سرنشین و مدیریت از راه دور خیلی مورد توجه قرار گرفتند. حالا پیش­ بینی می­ شود که با ورود ۶G، خودرو های خودران محاسبات لازم برای پردازش مسافت، حرکت خودرو های دیگر و عابران را سریع تر انجام می دهند و بسیاری از ریسک های استفاده از این خودرو ها از بین می رود.

در همین رابطه سیدمحمد رضوی زاده - رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات- در یک سخنرانی، ضمن اشاره به اهمیت سرعت دسترسی به شبکه های موبایلی در کشور اظهار نمود: این که چه مقدار سرعت در شبکه های موبایلی مورد نیاز هر فرد است، در اصل به کاربردها و سرویسهای ارائه شده و نیاز کاربران بستگی دارد.

وی اضافه کرد: در دنیای امروز بیشتر از هر زمان دیگری به سرعت بالای دیتا در شبکه های موبایلی نیاز داریم. بعنوان مثال، یکی از حوزه هایی که سرعت بالایی نیاز دارد، بحث خودرو های خودران است که در این عرصه نیازمند سرعت حداقل پنج گیگابیت بر ثانیه خواهیم بود و همینطور در بحث تکنولوژی متاورس حداقل سرعت لازم سه گیگابیت بر ثانیه است؛ این موارد تنها بخشی از تکنولوژی است که نیاز ما را به سرعت بالای اینترنت نشان داده است.

رضوی زاده در ادامه با بیان آماری از مصرف دیتا در سالهای اخیر، تصریح کرد: امروز میانگین مصرف دیتای شبکه های سیار در جهان به ازای هر فرد حدود ۲۰ گیگ در ماه است، این در شرایطی است که در آینده حجم ترافیک دیتا رشد خواهد کرد، به صورتی که در سه سال آینده این مقدار به ۳۵ گیگ در هر ماه خواهد رسید.

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن اشاره به اهمیت افزایش تعداد کاربران شبکه های موبایل در سالهای اخیر، بیان نمود: یکی دیگر از مواردی که نیازمندی ما را به سرعت شبکه مشخص می کند، تعداد کاربران در شبکه است. در ۱۰ سال قبل از شش میلیارد کاربر در جهان به هشت میلیارد مشترک رسیده ایم. این در شرایطی است که امروز دیگر تنها کاربران موبایل، افراد و گوشیهای هوشمند در اختیار ایشان نیستند، بلکه دستگاههای دیگری هستند که به دسترسی شبکه پرسرعت نیاز دارند که از آنها بعنوان اینترنت اشیاء یاد می شود.

وی در ادامه اظهار داشت: به غیر از بحث نرخ داده و ظرفیت کاربری، پارامترهای دیگری هم در ارزیابی شبکه های موبایل دخیل هستند که همچون آن میتوان به تاخیر، قابلیت اطمینان ارتباط با شبکه، بهره وری انرژی، بازدهی طیفی، امنیت و پوشش شبکه در شبکه اشاره نمود.

رضوی زاده ضمن اشاره به وضعیت فعلی شبکه نسل ششم، اظهار نمود: در تعریف ۶G، چند گام اساسی همچون ایجاد چشم انداز، معرفی راهکارهای و تکنیک ها، ارزیابی تکنیک ها، استانداردسازی، راه اندازی شبکه های آزمایشی و راه اندازی شبکه های تجاری باید برداشته شود تا این نسل از شبکه به تکامل برسد و هم اکنون با عنایت به فعالیت شرکتهای معتبر، تحقیقات دانشگاه ها و مراکز علمی جهان، در مرحله ایجاد چشم انداز قرار داریم و پیشبینی می شود که این مراحل تا پیش از سال ۲۰۳۰ به نتیجه برسد.




منبع:

0.0 / 5
470
1401/11/13
16:44:14
تگهای خبر: ارتباطات , ارتباطات و فناوری اطلاعات , استاندارد , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت