قیمت گوشیهای وارداتی چگونه محاسبه می شود؟
به گزارش وبی كارت با آگاهی از قیمت دلاری گوشیها امكان دارد این تصور ایجاد شود كه قیمت گوشیها در ایران از حاصل ضرب این اعداد در قیمت دلار به دست می آید؛ این در شرایطی است كه عواملی مانند هزینه گمرك و مالیات بر ارزش افزوده و سود عمده فروشی و خرده فروشی در قیمت نهایی آن اثرگذار است.
به گزارش وبی كارت به نقل از ایسنا، قیمت كالاهای وارداتی با همان قیمت ارزی كه وارد می شوند، محاسبه نمی گردد، بلكه با عنایت به مسیری كه یك كالای وارداتی طی می كند، عوامل مختلفی همچون هزینه حمل و نقل و گمرك، بازرگانی و خدمات بعد از فروش، سود عمده فروشی، سود خرده فروشی و مالیات بر ارزش افزوده می تواند بر قیمت گوشی اثر بگذارد كه بخشی از آن به دولت و بخشی به واردكنندگان و فروشندگان تعلق می گیرد.
ابتدا شركت واردكننده باید گوشی را با دلار آزاد از یك شركت خارجی خریداری كند و زمانی كه یك گوشی وارد می شود، تعرفه گمركی برای آن پنج درصد است. علاوه بر این، با عنایت به نوع حمل و نقل و بیمه و مدت زمان تحویل، یك تا دو درصد هم به هزینه های آن اضافه می شود.
میثم دادخواه -كارشناس حوزه مخابرات و فناوری اطلاعات- در اینباره به ایسنا اظهار داشت: هزینه گمركی كه به گوشیها افزوده می شود، برمبنای ارز دولتی، ۴۲۰۰ تومانی است، درحالی كه سایر مبالغ با نرخ آزاد محاسبه می شود.
وی ادامه داد: پس از ترخیص كالا، واردكننده می تواند با عنایت به قوانین دارایی و تعزیرات، تا ۱۵ درصد سود را به مبلغ كالا اضافه كند. در این مرحله، واردكننده همینطور می تواند علاوه بر این ۱۵ درصد، سه درصد بابت خدمات بعد از فروش به كالا اضافه كند. مالیات بر ارزش افزوده ای كه به گوشیها اضافه می شود هم ۹ درصد است كه با اضافه شدن این عدد، می تواند به قیمتی تبدیل گردد كه واردكننده می تواند آنرا به عمده فروش تحویل دهد. بعد از آن عمده فروش می تواند تا سه درصد و خرده فروش تا هفت درصد به این مبلغ اضافه كند.
دادخواه تصریح كرد: البته این محاسبات در شرایطی است كه كالا به اندازه كافی در بازار موجود و عرضه و تقاضا همخوانی داشته باشد. در بعضی شرایط كه عرضه كمتر از تقاضاست، امكان دارد سود خرده فروشی تا ۱۵ درصد هم افزایش پیدا كند كه البته این شرایط معمولا مدت زیادی ادامه دار نمی گردد و با عرضه گوشی، به حالت پایدار هفت درصد می رسد.
وی افزود: در شرایطی هم امكان دارد سود عمده فروشی و خرده فروشی، صفر در نظر گرفته شود كه در آن صورت می توان حداقل قیمت گوشی را متصور شد. این بدان معناست كه قیمت كمتر از این میزان نشانه قاچاق و قیمت بیشتر نشانه گران فروشی است.
البته به قول دادخواه، در مواردی هم شركت های واردكننده به علت فضای رقابتی موجود، از ۱۸ درصد هزینه ای كه می توانند به قیمت گوشیها اضافه كنند، می كاهند تا بتوانند گوشیهای واردشده را در زمان مناسب به فروش برسانند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب