در گفت وگو با وبی كارت مطرح شد؛

لزوم آزادسازی قیمت برق صنایع در دولت چهاردهم ناترازی چقدر است؟

لزوم آزادسازی قیمت برق صنایع در دولت چهاردهم ناترازی چقدر است؟

وبی کارت: به گزارش وبی کارت، یک کارشناس انرژی ضمن تاکید بر لزوم آزادسازی قیمت برق صنایع در دولت چهاردهم، اظهار داشت: حالا در اوج بار نزدیک به 15 هزار مگاوات ناترازی برق وجود دارد.



امین کاوه کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: زمانی که بحث نا ترازی به میان می آید منظور ناترازی بین تولید و مصرف است بنا بر این نیز باید از جنبه تولید و مصرف مورد برسی قرار گیرد. در بحث ناترازی برق هم یکی از با اهمیت ترین مولفه هایی که با آن مواجهیم ناترازی مالی موجود در صنعت برق است.
وی افزود: ناترازی مالی به این شکل است که حدودا هزینه کرد هر یک کیلووات ساعت تولید برق ۲ هزار و ۸۰۰ تومان می شود؛ به عبارتی هزینه های تمام شده تولید بصورت دلاری و هزینه های تمام شده فروش بصورت ریالی است؛ به عنوان مثال گران ترین برق را که در نظر بگیریم هزار و ۲۰۰ تومان برای هر کیلووات ساعت فروخته می شود و از مشترکان خانگی بصورت پلکانی بین ۶۰ تا ۲۵۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت دریافت می شود بنا بر این هزینه تولید و فروش توازن ندارد.
این کارشناس انرژی اشاره کرد: نخستین اقدامی که باید در دولت چهاردهم صورت بگیرد تنظیم بازار برق است و باید به برق به عنوان کالا نگاه کرد و به عنوان تولیدکننده و کسی که مقرر است محصول خودرا بفروشد باید صرفه اقتصادی مبتنی بر سود داشته باشد. مسأله ای که در جای جای جهان وجود دارد.
کاوه افزود: مشکل اصلی ما ناترازی مالی در عرصه تولید است و بخش خصوصی هم زمانی که برایش سود نداشته باشد رغبتی برای حضور در این زمینه ندارد. البته در تولید انگیزه های حداقلی وجود دارد در صورتیکه در عرصه انتقال و توزیع بخش خصوصی هیچ تمایلی به سرمایه گذاری ندارد و عملاً پروژه ها باید بصورت پیمان کاری واگذار شوند.
وی با اشاره به این که هیچ نظارت و کنترلی بر مصرف وجود ندارد، اشاره کرد: توسعه شهری، مدرن سازی روستاها، قوانین جدید نظام مهندسی برای ساخت و ساز و.... باید مورد توجه قرار گیرند برای اینکه سالانه با رشد ۱۰ درصدی برق مواجه هستیم.
رفع ناترازی برق نیاز به ۱۹ میلیارد دلار سرمایه گذاری دارد
کاوه افزود: در برنامه توسعه هفتم باید به تولید برق در اوج ۸۷ هزار مگاوات و مصرف ۸۵ هزار مگاوات برسیم تا بتوانیم تراز تولید و مصرف را مثبت نماییم. این مساله به ۱۹ میلیارد دلار به سرمایه گذاری نیاز دارد و اگر در طول برنامه هفتم این سرمایه گذاری تقسیم شود سال ۱۴۰۳ باید یک نزدیک به ۶ میلیارد دلار سرمایه را وارد تولید، توزیع و انتقال برق کنیم؛ به این شککل که حدود ۴ میلیارد دلار صرف تولید و ۲ میلیارد دلار برای توزیع و انتقال باید هزینه نماییم.
وی افزود: سرمایه گذار هم زمانی به این حوزه ورود پیدا می کند که بازار واقعی برق شکل گرفته و سودآور باشد تا انگیزه برای سرمایه گذاری داشته باشد.
ناترازی ۱۵ هزار مگاواتی برق
به گفته این کارشناس انرژی، نیازمند سازمانی هستیم که بصورت همزمان مدیریت تولید و مصرف را انجام دهد. حالا در اوج بار نزدیک به ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق وجود دارد. فرسودگی تجهیزات در سالهای اخیر بالا رفته ولی در بحث مصرف نهایی ۱۵ درصد مصرف نهایی نسبت به برنامه ششم بالا رفته است.
وی با اشاره به چند راه حل برای جلوگیری از ناترازی برق در دولت چهاردهم تصریح کرد: شاید سیاست هایی که در بحث مصرف خانگی وجود دارد در خصوص پرداخت سوبسید اهمیت داشته باشد اما در بحث صنعتی و قیمت ارزان برق صنایع کسی حاضر به سرمایه گذاری نیست بنا بر این باید اصلاح قیمت و آزادسازی نرخها برای صنایع صورت بگیرد. اصلاح روابط خارجه با سایر کشورها نی باید در دستور کار قرار گیرد. الزام سرمایه گذاری بخش مسکن و بهینه سازی واحدهای نوساز نیز از دیگر موضوعات مورد توجه است و در نهایت با روش های تشویقی مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی فعال شود.

0.0 / 5
376
1403/04/27
12:23:19
تگهای خبر: سازمان , سرمایه گذاری , صنعت , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت