۱۰۳۴ روستا به شبكه ملی اطلاعات متصل شدند
به گزارش وبی كارت در مراسم رونمایی از دسترسی ۱۰۳۴ روستا به شبكه ملی اطلاعات كه با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، دو روستای شهنیز از كهگیلویه و بویراحمد و گلانه از كردستان به صورت نمادین و با برقراری تماس تصویری آنلاین به شبكه ملی اطلاعات و اینترنت نسل سه و چهار متصل شدند.
به گزارش وبی کارت به نقل از ایسنا، ۱۰۳۴ روستا در سرتاسر کشور با تمرکز بر مناطق کمتر برخوردار، به شبکه ملی اطلاعات و شبکه پهن باند ارتباطی متصل شدند. در این مراسم که با حضور محمدجواد آذری جهرمی برگزار شد، دو روستا بعنوان نمونه هایی از ۱۰۳۴ روستا، به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت نسل سه و چهار متصل شدند.
بر این اساس، برای تحقق اهداف اصلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور تکمیل دسترسی ۱۰۰ درصدی روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه ارتباطی تا آخر سال جاری، نزدیک به ۵۰۰ روستا در چارچوب خدمات عمومی ارتباطات و فن آوری اطلاعات (USO) و بیشتر از ۵۰۰ روستا با سرمایه گذاری شرکت ایرانسل به شبکه ملی اطلاعات و شبکه پهن باند ارتباطی کشور متصل شدند.
روستاهایی که در چارچوب طرح USO به شبکه ارتباطی متصل شدند، ۴۹۱ روستا، با راه اندازی ۱۴۳ سایت و با سرمایه گذاری ۲۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بودند. در این میان استان های کردستان با ۱۱۴، سیستان و بلوچستان با ۹۱ و خراسان رضوی با ۵۷ روستا بیشترین سهم از این طرح توسعه را دارند. شرکت ایرانسل هم ۵۴۳ روستا را با راه اندازی ۱۶۳ سایت و با سرمایه گذاری مستقیم ۸۹ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومانی به شبکه ارتباطی متصل کرد.
استان های فارس با ۶۸، خراسان رضوی با ۵۹ و کردستان با ۵۷ بیشترین سهم از طرح توسعه ارتباطی شرکت ایرانسل را دارند. بر طبق این گزارش در مراسم امروز در مجموع ۱۰۳۴ روستا با سرمایه ۳۰۴ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند که استان های کردستان با مجموع ۱۷۱ روستا و سرمایه گذاری ۶۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی، سیستان و بلوچستان با مجموع ۱۲۸ روستا و سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی و خراسان رضوی با مجموع ۱۱۶ روستا و سرمایه گذاری ۳۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی، بالای جدول دسترسی به شبکه ارتباطی را در بین استان های کشور به خود اختصاص دادند.
سهم ۲۷ درصدی پهنای باند ملی در ایرانسل
در این مراسم بیژن عباسی آرند، مدیرعامل اپراتور ایرانسل اظهار نمود: ایرانسل بعنوان دومین اپراتور کشور یک شرکت مشترک با سهامدار خارجی و داخلی است که در سال ۱۳۸۴ پروانه اش توسط سازمان تنظیم مقررات ارتباطات صادر شد. این اپراتور هم اکنون با ۸۹ درصد پوشش جمعیتی در کل کشور، ۵۱ میلیون مشترک دارد که ۳۷ میلیون از این تعداد، مشترکان اینترنت همراه هستند. در ایرانسل پهنای باند ملی نسبت به بین الملل، از درصد ۲۷ به ۷۳ برخوردار می باشد.
وی با اشاره به نقش ایرانسل در اقتصاد دیجیتال اظهار داشت: ایرانسل سال قبل سهمی ۱۵ هزار میلیارد تومانی از اقتصاد دیجیتال داشته و ما در تلاشیم از اپراتور دیتا به اپراتور دیجیتال تبدیل شویم. در دوران کرونا هم تلاش زیادی برای دورکاری حداکثری به ایرانسل انجام شد.
عباسی آرند درباره اتصال روستاها به شبکه اینترنت هم بیان نمود: هم اکنون ۱۷ هزار و ۹۲۰ روستا به 2G و ۱۴ هزار و ۲۶۵ روستا به 3G و ۸۷۹۶ روستا به 4G متصل هستند. همینطور تا کنون ۲۰۰ سایت در جهت توسعه پوشش روستایی راه اندازی شده و بنا داریم در جهت اجرای پروژه USO تا آخر سال جاری، ۴۱۰ سایت راه اندازی نماییم.
همچینن باقر صمدی، معاون دیجیتال مدیرعامل ایرانسل در ادامه با اشاره به سرویسهای عرضه شده توسط ایرانسل اظهار نمود: پلتفرم های تعاملی همچون پلتفرم های آموزشی، سرویسهای ذخیره سازی ابری جهت نگه داری اسناد داده، پشتیبانی از کسب وکارهای اقتصاد دیجیتال و سرویس خانه هوشمند که راه ورود به IOT در حوزه B2C خواهد بود، همچون سرویسهای جدید ایرانسل است.
اتصال ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار تا آخر سال
در ادامه این مراسم، محمدجواد آذری جهرمی با اشاره به برنامه ششم توسعه اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه دولت و به نمایندگی از آن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده بود که تا آخر سال اجرای برنامه ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند. این عدد در ابتدای دولت عدد ناچیزی بود و در سال اول برنامه ششم توسعه، حدود ۳۰ درصد شد و امروز به ۹۰ درصد رسیده است. تلاش ما این است که تا آخر سال بالاتر از اهداف برنامه، ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به شبکه ملی اطلاعات متصل نماییم.
وی با اشاره به اینکه امروز با سرمایه گذاری ۳۰۶ میلیارد تومانی که بخش عمده آن توسط دولت و بخش دیگر توسط بخش خصوصی انجام شده، ۱۰۳۴ روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند، اضافه کرد: رسیدن از ۱۰ درصد به ۶۰ درصد اهداف برنامه برای توسعه ارتباطات روستایی کار دشواری نیست چون عمده روستاهای کشور که پرجمعیت هستند در نزدیکی شهرها قرار دارند و برقراری ارتباط برای آنها کار سختی محسوب نمی گردد. اما رسیدن از ۹۰ به ۱۰۰ درصد زحمت دارد. روستاهای باقی مانده عمدتاً در مناطق صعب العبور قرار دارند که برای توسعه روستایی نیازمند جاده، انتقال برق و ایجاد سکو هستند که این مورد بسیار کار پرزحمتی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه نتیجه برقراری ارتباط به روستاها، عدالت ارتباطی است که از مصادیق عدالت اجتماعی به حساب می آید، اظهار داشت: در همین پدیده کرونا دیدیم که آموزش چه در مدارس و چه دانشگاه ها به بستر فضای مجازی منتقل شد. اقتصاد در بازار بورس، سهام عدالت، بانکداری مبتنی بر فضای مجازی شد. بخش مهمی از کنترل شیوع کرونا در اطلاع رسانی هم بر بستر فضای مجازی محقق شد.
تحول دیجیتال در جهت برقراری عدالت ارتباطی
آذری جهرمی افزود: همه این ها نشان داد که فضای مجازی اهمیت دوچندانی پیداکرده است. در این زمان ترافیک ما ۱۵۰ درصد رشد کرد و مجموعاً ۲.۵ برابر شد. اگر بستر شبکه ملی اطلاعات در روستاها فراهم نباشد، وقتی که این همه وابستگی وجود دارد یعنی عدالت وجود ندارند و این تلاشی که مجموعه وزارت ارتباطات برای توسعه خدمات در روستاها می کنند و تلاشی برای برقراری عدالت است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ما همه این کارها را می نماییم تا تحول دیجیتال را رقم بزنیم که نتایج آن شکوفایی اقتصاد دیجیتال است. تلاش می نماییم با این تحول، شبکه ملی اطلاعات را توسعه دهیم، تلاش می نماییم تا میدان را برای جوانان باز نماییم و ظرفیت اشتغال را برای آنها افزایش دهیم و زندگی مردم را راحتتر نماییم تا شفافیت ایجاد شود و در نتیجه آن، فساد از کشور ما رخت بربندد. کوشش برای تحول دیجیتال و توسعه اقتصاد دیجیتال از این جنبه ها هم پرارزش است.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه ایرانسل در حرکت به سمت تحول دیجیتال پیشگام بوده است، اظهار داشت: رمز موفقیت ایرانسل این بوده است که فضا را برای جوانان باز کرد و از انحصارگرایی در عرضه خدمات فناوری اطلاعات دوری کرد و میدان را برای همه باز کرد.
وی با عرضه چند پیشنهاد برای ایرانسل، اظهار داشت: پیشنهاد اول این است که ظرف یک ماه با همکاری سکوهای توزیع محتوای کاربر محور، شرایطی را فراهم کنید تا بخشی از درآمد گردش محتوا در شبکه به تولیدکننده محتوا برسد. لازمه یک جهش بزرگ در تولید محتوا بر بستر پلت فرم های موجود در شبکه ملی اطلاعات حائز اهمیت می باشد. امیدواریم که ایرانسل بعنوان بزرگ ترین اپراتور دیجیتال ایران، بتواند در این یک ماه به پیاده سازی این مکانیزم مهم و ایجاد یک انقلاب در فضای تولید محتوا برسد.
لزوم حفاظت از کودکان در فضای مجازی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: پیشنهاد دوم در ارتباط با حفاظت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی است. ایرانسل باید اپراتور حفاظت کننده از حقوق کودکان و نوجوانان در فضای مجازی باشد. از آغاز دولت دوازدهم کارهای مهمی برای زیست بوم کودکان و نوجوان انجام شد. از توسعه تبلت و گوشی و سکوهای اختصاصی سازی شده مخصوص کودکان و نرم افزارهای مدیریت والدین. حتی در حوزه محتوا شکایتی از وزارت ارتباطات شد که چرا این وزارتخانه وارد حوزه تولید محتوا شده است.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه با برگزاری جشنواره کودک آنلاین سعی کردیم که تولید محتوا برای کودکان را تقویت نماییم، اضافه کرد: این تلاش ها هم سبب شد تا زیست بوم مخصوص کودک و نوجوان را در فضای مجازی کشور توسعه دهیم. رسانه ها هم باید به والدین آگاهی رسانی کنند که برای حفاظت از کودکان در فضای مجازی چه تمهیداتی انجام گرفته است. این موضوعی است که باید روی آن کار شود.
ایشان در ادامه اظهار داشت: تقاضای سوم هم اینکه شما زحمت کشیدید و فرآیند دسترسی را برای مردم این روستاها فراهم کردید، به جهت اینکه کام مردم هم شیرین شود، یک بسته افتتاحیه یا عیدانه به مردم این روستاها تقدیم کنید و با ارسال پیامک مردم را آگاه کنید تا از عیدانه این افتتاح و خدمات مجانی بهره مند شوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اتصال ۱۰۳۴ روستا به شبکه ملی اطلاعات اظهار داشت: این یعنی مردم ۱۰۳۴ روستا می توانند از شبکه شاد استفاده کنند و آموزش شان مستمرتر شود، دانشجویان ساکن در آن مناطق می توانند از خدمات آموزش مجازی استفاده کنند و مردم روستا برای خدمات بانکی و گرفتن یارانه دیگر نیازی نیست مسافت هایی طولانی را پشت سر بگذارند تا به شهر بروند. مردم می توانند دستاوردهای خود مثل صنایع دستی و کشاورزی را به اقصی نقاط کشور به کمک فضای مجازی ارائه نمایند.
آذری جهرمی خاطرنشان داد: این اقدام گام مهمی در توسعه شبکه ملی اطلاعات بود که در هفته های آینده از توسعه زیرساخت های اطلاعاتی آن خبرهای خوبی خواهیم داشت و گامی مهم در حوزه خودکفایی در حوزه نیازمندی های شبکه ملی اطلاعات برخواهیم داشت؛ با عنایت به رفتار و خوی ظالمانه ای که مرتب از جانب دولت آمریکا به صورت یک جانبه بر مردم ایران روا می شود، یک گام محکم و روبه جلو برای خودکفایی بر خواهیم داشت و امیدواریم این پروژه مهم شبکه ملی اطلاعات تا آخر سال جاری به دستاوردهای مهمی برسد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب