هوش مصنوعی تهدید یا فرصت؟

هوش مصنوعی تهدید یا فرصت؟

وبی كارت: خیلی از دانشمندان و كارشناسان بر این باورند كه توسعه هوش مصنوعی در كنار تمام فرصت های جدیدی كه در صنعت تكنولوژی به وجود می آورد، تهدید بزرگی باز برای بشریت و آینده جهان محسوب می شود.


به گزارش وبی كارت به نقل از ایسنا، یكی از بزرگترین چالش هایی كه فناوری هوش مصنوعی را تهدید می كند، امكان استفاده از آن در صنایع جنگی و نظامی است كه به عقیده خیلی از كارشناسان و تحلیلگران، می تواند مقابل بشریت استفاده گردد كه در نهایت به ضرر كل انسان ها در جهان تمام خواهد شد.
برمبنای تازه ترین گزارش های انتشار یافته در فضای مجازی، هوش مصنوعی بعنوان یكی از جدیدترین فناوری های روز جهان همواره به یكی از پرچالش ترین تكنولوژی ها تبدیل گشته است به گونه ای كه خیلی از كارشناسان و تحلیلگران بر این باورند كه هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی بیشتر از آنكه به كمك بشریت و پیشرفت تكنولوژی بپردازد، یك تهدید بزرگ برای آینده و سرنوشت جهان به حساب می آید.
حالا یكی از این تهدیدهای بزرگ بدون شك كاربرد وسیع و گسترده آن در صنایع نظامی و جنگی است تا سیستم های مبتنی بر این فناوری بتوانند در عرصه های مختلف در پیشرفت و توسعه تجهیزات و تسلیحات نظامی و دفاعی استفاده شوند.
البته این در حالیست كه برخی دیگر از كارشناسان بر این باورند كه هوش مصنوعی نقش مهمی در دفاع سایبری و پیشگیری از حملات بدافزاری و اینترنتی را ایفا خواهدنمود به گونه ای كه بطور كامل با نظر آن دسته دیگر از كارشناسان مخالف بوده و معتقدند كه هوش مصنوعی نه تنها یك تهدید به شمار نمی رود بلكه فرصت درخشان و بزرگی برای صنعت تكنولوژی است تا تعاملات انسانی را بهبود بخشیده و در صورت كارهای سخت و طاقت فرسا، جای نیروی انسانی را بگیرد.
در اوایل سال ۲۰۱۸ میلادی بود كه خبری مبتنی بر تلاش و نگرانی جامعه جهانی درباب توسعه هوش مصنوعی و تهدیدات آن منتشر گردید. در آن زمان خیلی از كارشناسان، متخصصان، دانشمندان و همین طور شركت های بزرگ تكنولوژی در جریان یك اجلاس جهانی كه در سوئیس برگزار شد، از ضرورت مقابله با توسعه بی رویه و جایگزینی كامل و بدون برنامه هوش مصنوعی با انسان سخن گفتند.
از آنجائیكه فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در سال های اخیر با پیشرفت قابل ملاحظه ای روبه رو شده است، غول های تكنولوژی متعددی همچون گوگل، مایكروسافت، آمازون، اپل، سامسونگ و غیره به طراحی و ساخت ابزارهای هوشمند مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی (Artificial intelligence) بسیاری روی آورده اند. همانطور كه در اخبار گذشته باز اشاره شده بود، یكی از جدیدترین نمونه هایی كه سرو صدا و جنجال های بسیاری را در جهان به پا كرد، دستیار صوتی مبتنی بر هوش مصنوعی گوگل دوپلكس بود كه صدای آن شباهت بسیار بی نظیری به صدای انسان دارد به گونه ای كه توسط كاربران قابل تشخیص نیست و مخاطب یك روبات است نه یك انسان!
جالب است بدانید كه استفن هاوكینگ، ایلان ماسك، استیو ووزنیاك، بیل گیتس و بسیاری دیگر از نام های بزرگ در زمینه علم و فناوری، مدتهاست كه در رسانه ها و نامه های سرگشاده ی خود، درباره خطرات ناشی از هوش مصنوعی ابراز نگرانی كرده و به خیل محققان برجسته ی هوش مصنوعی پیوسته اند. خطراتی كه می تواند به مجرمان این امكان را بدهد تا با سرعت و دقت بیشتری و با كمترین زحمت و احتمال ردیابی، به انجام سرقت، قتل های زنجیره ای، فریب افراد و كلاهبرداری های تلفنی و اینترنتی بپردازند.
حالا بنظر می رسد كه چالش های اخلاقی پیش روی هوش مصنوعی به سایر كشورهای جهان باز سرایت كرده است چونكه خیلی از مقامات چین باز در این خصوص ابراز نگرانی كرده اند و خواهان پیشگیری از توسعه بدون برنامه ریزی فناوری هوش مصنوعی شده اند تا از تهدیدات جدی آنكه به عقیده آنها امكان دارد به وقوع جنگ جهانی سوم منجر شود، جلوگیری به عمل بیاورند.



5.0 / 5
4309
1397/12/10
20:18:25
تگهای خبر: اپل , اینترنت , تكنولوژی , تلفن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت