جویشگرهای بومی در مدارس حضور می یابند

جویشگرهای بومی در مدارس حضور می یابند

وبی كارت: با عنایت به ضرورت فراهم كردن فضای مناسب برای كودكان در اینترنت، روش های پالایش شده از اهمیت زیادی برخوردارند؛ راهی كه استفاده از جویشگرهای بومی به علت آفت های كمتر و با هدف نمایش نتایج عاری از آلودگی، می تواند به آن كمك نماید.


به گزارش وبی كارت به نقل از ایسنا، باآنكه شاید جویشگرهای بومی ایرانی هنوز فاصله بسیاری با جویشگرهای بین­ المللی نظیر گوگل و جویشگر سایر كشورها داشته باشند، اما استفاده از جویشگر بومی در یك نگاه درازمدت، تأثیر زیادی در رونق فضای كسب وكار IT داشته و فرصت‏ های شغلی فراوانی تولید خواهد نمود. از طرفی فراهم كردن فضایی مناسب برای كودكان هم از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و می توان جویشگرهای بومی پالایش شده و ایمن را برای این كار اختصاص داد.

گوگل هم برای جست وجویی كه به كودكان اختصاص دارد، موتوی جست وجوی جداگانه ای به نام كیدركس را مختص كرده است. وب سایت www.KidRex.org در واقع موتور جست وجوی سرگرم كننده و امن سفارشی توسط گوگل برای كودكان است. این موتور جست وجو از شیوه های جست وجوی اخلاقی و امن استفاده می نماید و تلاش در نمایش حتی المقدور تمام نتایج به شكلی فاقد مطالب نامناسب برای كودك می كند.

كیدركس دارای یك پایگاه داده ویژه، حاوی وب سایت های نامناسب و كلمات كلیدی هرزه است كه به نمایش نتایج تمیز و عاری از آلودگی بیشتر كمك می نماید. این موتور جست وجو با بهره گیری از جست وجوی امن گوگل، سایت هایی را كه حاوی محتوای جنسی باشند، پیدا كرده و آن ها را از نتایج جست وجوی كودكان حذف می كند. كیدركس به پدر و مادرها سفارش می كند، موتور جست وجوی پیش فرض را برروی تبلت ها و كامپیوترهای كودكان خود از گوگل به كیدركس تغییر دهند.

اگرچه كیدركس یك راه كاملا مطمئن برای جلوگیری كودكان از دسترسی به سایت های مخرب نیست، اما راه كار خوبی برای فراهم كردن فضای مناسب برای كودكان به نظر می رسد. همان گونه كه ظاهرا مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم تصمیم گرفته اند، استفاده از جویشگرهای بومی را در مدارس ترویج كنند.

فاز اول؛ آغاز استفاده از جویشگرهای بومی در مدارس

البته در حالیكه اخباری در خصوص اجبار دستگاه های دولتی به استفاده از جویشگرهای بومی ذكر شده بود، محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در این باره با اشاره به اینكه اجبار دستگاه های دولتی به استفاده از موتور جست وجوی بومی انعكاس صحیحی نداشته است، اظهار نمود: ما سفارش كردیم در زیست بوم كودكان به علت كمتر بودن آفت های موتورهای جست وجوی داخلی، از این موتورها استفاده گردد.

در این زمینه همینطور رسول سراییان - رئیس سازمان فناوری اطلاعات- در گفت وگو با ایسنا، جویشگر را یكی از سرویس های پایه شبكه ملی اطلاعات دانست و اظهار داشت: بر مبنای سیاستی كه در وزارتخانه صورت گرفته و تدوین شده، در گام اول مقرر است استفاده از جویشگرها را در حوزه كودكان و مدارس شروع نماییم تا به مرور به گام های بعدی برسیم.

وی با اشاره به اینكه در مرحله اول قرار نیست در دستگاه های دولتی استفاده از جویشگرهای بومی الزامی شود، اضافه كرد: باید ابتدا زیرساخت مدارس و مكانیزمی كه به شبكه های جست وجوگر وصل می شوند را بررسی نماییم. فاز بعدی هم بستگی به میزان توانمندی جویشگرها دارد كه تا چه اندازه ارتقاء پیدا كنند و چه اندازه بتوانند خدماتی را كه مورد نیاز است عرضه كنند كه متناسب با آن باید توسعه پیدا كنند.

در هر حال موتورهای جست وجوی بومی سهم زیادی در اقتصاد IT یك كشور دارند و جویشگرهای ایرانی هم اهمیت خویش را از این جهت نشان می دهند. از لزوم ها و اهداف كلان جویشگرهای بومی می توان به توسعه خدمات متنوع مطابق با نیازهای بومی، افزایش درآمد ملی، ترویج و گسترش فرهنگ ایرانی-اسلامی، توسعه زیرساخت های تولید و عرضه خدمات و محتوای بومی، حفاظت از اطلاعات و ارتقای امنیت ملی در فضای مجازی و آگاهی از ذائقه كاربران ایرانی برای ارتقای خدمات اشاره نمود.




5.0 / 5
5621
1397/03/25
14:15:17
تگهای خبر: ارتباطات , ارتباطات و فناوری اطلاعات , خدمات , گوگل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت