مهمترین تهدیدات فضای سایبری جهان از زبان فرمانده ناجا
وبی كارت: فرمانده نیروی انتظامی فعالیت و توسعه گروه های سازمان یافته جنایی و بهره برداری مجرمانه گروه های تروریستی از فضای مجازی را مهمترین تهدیدات فضای مجازی در جهان برشمرد.
به گزارش وبی كارت به نقل از ایسنا، سردار حسین اشتری در ششمین گردهمایی روسای بخش های سایبری كشورهای اوراسیا كه بامداد امروز به میزبانی تهران در هتل ارم برگزار شد، اظهار نمود: ایران كشوری است پهناور و تاریخی كه با سابقه كهن و دارای فرهنگ دیرینه و آداب اسلامی و ایرانی بوده و مردمان آن با مردم دیگر كشورها مهربان و به دنبال تعالی بشر و دوستی با ملت ها هستند.
وی با اشاره به اینكه پلیس ایران در سراسر این كشور از 6000 كیلومتر مرز خاكی و 2700 كیلومتر مرز دریایی تا عمق شهرها و در 1029 شهر به تأمین امنیت مردم می پردازد، اظهار داشت: تأمین امنیت مردم در زمین، دریا و هوا و فضای سایبری از وظایف پلیس است و در همین راستا نیروی انتظامی تا كنون بیش از 13 هزار شهید را تقدیم كشور كرده است.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به اینكه ایران از اعضای فعال و موثر در سازمان ملل متحد، سازمان اكو، جنبش عدم تعهد، اوپك، سازمان كنفرانس اسلامی و... است، خاطرنشان كرد: اینها به خوبی نشان داده است كه جمهوری اسلامی ایران كشوری فعال در عرصه بین الملل است.
سردار اشتری با اشاره به اینكه فضای مجازی امروزه در تمام حوزه های اقتصادی، علمی، آموزشی، اجتماعی و... حضور داشته و تمام ابعاد زندگی بشری را به خود وابسته كرده است، اظهار داشت: فضای مجازی فرصت های بسیاری همچون كاهش هزینه ها، آزادی اطلاعات و ارتباطات، تنوع، جذابیت، سرعت و... را در اختیار كاربران خود قرار داده است و اغلب نهادهای دولتی و خصوصی هم امروزه خدمات مختلف خویش را در بستر این فضا به شهروندان عرضه می دهند.
فرمانده نیروی انتظامی با تاكید بر اینكه تأمین امنیت در فضای مجازی یكی از دغدغه های اصلی تمام كشورهای جهان است، خاطرنشان كرد: امروز مقوله امنیت موضوعی به هم پیوسته است. در واقع كشورها برای تأمین امنیت سایبری خود نیازمند مشاركت بین المللی هستند و تمام پلیس های جهان با استفاده از ظرفیت های بین المللی نظیر اینترپل، یوروپل، دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل باید نهایت همكاری را با یكدیگر داشته باشند.
سردار اشتری راه اندازی مجمع جهانی نوآوری از جانب سازمان اینترپل را گام درست و موثری در مقابله با جرایم سایبری برشمرد و اظهار داشت: این مجمع تا كنون اقدامات خوبی انجام داده است.
فرمانده ناجا با اشاره به اینكه حملات تروریستی سایبری توسط مجرمان به زیرساخت های كشورها صلح و امنیت بین المللی را تهدید می كند، اظهار داشت: مقابله با این تهدیدات یكی از اهداف مهم مجمع جهانی نوآوری سازمان اینترپل است و چنین نشست هایی می تواند منجر به تبادل اطلاعات و همكاری كشورها در پیشگیری و مقابله با این تهدیدات شود.
مهمترین تهدیدات فضای سایبری جهان
وی فعالیت و توسعه گروه های سازمان یافته جنایی در فضای سایبری و بهره برداری مجرمانه گروه های تروریستی از فضای مجازی را جزو مهمترین تهدیدات هم اكنون فضای سایبری در جهان برشمرد و اظهار داشت: جرایم سایبری بدون شك مهمترین شكل جدیدی از جرایم است كه مقابله با آن واكنش و عزم جهانی را طلب می كند.
فرمانده ناجا با اشاره به اینكه در دهه های گذشته برای مقابله با جرایم سازمان یافته فراملی همچون قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان با تولید موافقت نامه های بین المللی اقدامات خوبی انجام شده است، تصریح كرد: جرایم سایبری جهان امروز را با چالش های زیادی مواجه كرده است و متاسفانه استفاده و بهره گیری تروریست ها و مجرمان بین المللی از این فضا جزو موارد پیچیده است كه همگان باید برای مقابله با آن متحد شوند.
وی با تاكید بر اینكه تمام كشورها برای تامین امنیت فضای سایبری و مقابله با جرایم در این فضا باید به ادبیات و فهم مشتركی برسند، اظهار داشت: چنین نشست هایی می تواند در دستیابی به این امر مهم موثر باشد.
فرمانده ناجا با اشاره به حملات تروریستی سایبری رخ داده در جهان بخصوص در منطقه و كشورهای غرب آسیا اظهار داشت: شرایط كنونی منطقه فرصتی را برای سوء استفاده گروه های تروریستی از فضای سایبری فراهم نموده و از آنجایی كه ایران یكی از قربانیان حملات تروریستی است جای تاسف است كه بعضی از این حملات به صورت هوشمندانه و مدیریت شده از جانب كشورهایی انجام می گردد كه دارای زیرساخت ها و بانك های اطلاعاتی بوده و همینطور سرورهای شبكه های مجازی در اختیارشان است.
سردار اشتری افزود: ما توانسته ایم با كمك نخبگان خود و تولید ابزار، تجهیزات و فناوری های بومی با این حملات مقابله نماییم و البته این آمادگی را داریم تا دانش به دست آمده بومی خویش را در اختیار دیگر كشورها قرار دهیم.
وی با اشاره به اینكه به پلیس فتا سفارش كرده ام كه در جهت توسعه و تقویت همكاری های منطقه ای و بین المللی از تمام ظرفیت ها و توانمندی های خود برای مقابله با جرایم سایبری بهره گیرد، اظهار داشت: امیدواریم با همكاری همه جانبه پلیس تمام كشورها و اینترپل و دیگر بخش ها بتوانیم فضایی امن و آرام را برای همه كاربران قانونمدار در فضای سایبری تولید نماییم و همكاری و تبادل اطلاعات روسای پلیس سایبری كشورها با استفاده از تفاهم نامه ها، معاهدات و كنوانسیون ها بیشتر انجام شود؛ چون كه امروز همدلی و همبستگی كشورها بیش از پیش می تواند عرصه را بر مجرمان و تروریست ها تنگ كند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب