چند سوال از دبیر شورای عالی فضای مجازی
وبی كارت: دبیر شورای عالی فضای مجازی در برنامهی «روی خط خبر» شبكهی خبر سیما گفته اند: «تلگرام در هیچ كشوری پیام رسان غالبی نیست به جز ایران».
به گزارش وبی كارت به نقل از ایسنا، مهرداد خدیر در ادامه یادداشت خود در «عصر ایران» نوشت: این سخن درستی است اما بخشی از واقعیت است و همهی واقعیت نیست. در بعضی كشورهای غربی سنت نیكویی رایج است به این صورت كه وقتی شاهدی را به دادگاه فرامی خوانند از او می خواهند اولا «واقعیت را بگوید»، ثانیا « جز واقعیت را نگوید» و ثالثا « همهی واقعیت را بگوید». چون ممكن است واقعیت را بگوییم اما «همهی واقعیت را نگوییم». بر این پایه و به این بهانه می توان این نكات یا پرسش ها را هم دربارهی این گفتهی آقای ابوالحسن فیروزآبادی مطرح كرد؛ نكاتی كه كمك می نماید نه بخشی از واقعیت كه همهی واقعیت را ببینیم:
1- آیا در كشورهای دیگر هم ممكن است در عین اینكه پارلمان و نهاد قانون گذار داشته باشند یك شورای عالی دربارهی پیام رسان ها تصمیم بگیرد یا از این نظر هم ایران ما مُستثناست؟
2- آیا در كشورهای دیگر هم رسانهی دیداری - شنیداری آنان انحصاری است و اجازهی تأسیس رادیو و تلویزیون خصوصی نمی دهند تا مردم ناگزیر از رجوع به فضای مجازی و شبكه های اجتماعی برای كسب خبر نشوند یا همه جا این طور است به جز ایران؟
3- آیا جاهای دیگر هم رییس جمهوری و وزیر ارتباطات قول و تعهد می دهند فیلتر نكنند و دیگران از فیلترینگ قریب الوقوع سخن می گویند یا ما از این نظر هم متفاوتیم كه درباره نرم افزار پیام رسان به جای نمایندگان قانون گذار و وزیر مجری، دیگران نظر می دهند؟
4- آیا جز این است كه بخشی از غلبهی تلگرام به خاطر فیلترینگ توییتر و فیس بوك و یوتیوب است و نمی توان تاكید رئیس جمهوری بر انحصاری نبودن را به این مفهوم دانست كه وقتی دیگران فیلتر می شوند تلگرام به صورت انحصاری درمی آید؟
5- یك جای دیگر را هم نشان بدهید كه رئیس جمهوری آن كه هم تراز سران جهان می نشیند، فضای مجازی و شبكه های اجتماعی و نرم افزارهای پیام رسان را شغل آفرین بداند و رئیس شورایی كه به موازات مجلس، قانون گذاری می كند و به موازات وزارت ارتباطات می خواهد اجرا نماید عامل بیكاری و ضد اقتصاد بداند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب