مصرف برق استخراج رمز ارز به وسعت استان کردستان
وبی کارت: یکی از عوامل ناترازی برق استفاده بدون مجوز از ماینر هاست و میزان مصرف به حدی است که می تواند استانی به وسعت کردستان را پوشش دهد.
به گزارش وبی کارت به نقل از مهر، چند سالی است که پدیده ای به نام ماینینگ یا همان استخراج رمز ارز دامن گیر صنعت برق شده است صنعتی که به خودی خود به دلیلهای مختلف با ناترازی دست و پنجه نرم می کند و در تابستان چالش های فراوانی دارد.
اگرچه کارشناسان امر بر این باور بودند که استخراج غیر قانونی رمز ارز موجب فشار مضاعف بر شبکه برق کشور می شود که به سبب ارزانی انرژی در ایران اتفاق می افتد و در سایر کشورهای جهان چنین استقبالی از استخراج رمز ارز بصورت قانونی و غیر قانونی وجود ندارد.
محمد خدادادی مجری طرح رمز ارز توانیر در گفت و گو با خبرنگار مهر در ارتباط با اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از استخراج غیر قانونی رمز ارز اظهار داشت: راهکارهای کوتاه مدت و طولانی مدت برای جلوگیری از این پدیده وجود دارد که کنترل نرخها به عنوان راه حل طولانی مدت این مساله است برای اینکه به عنوان پدیده ای اقتصادی و اجتماعی کنترل نرخها باید در پیش گرفته شود.
حالا بنظر می رسد که میزان استخراج رمز ارز نسبت به سال قبل سیر نزولی را طی می کند طبق آخرین آمار و ارقام توانیر بنظر می رسد اقدامات پیشگیرانه نتیجه مطلوبی به همراه داشته و امسال مجموع کشفیات از شروع سال تا حالا ۹۹ مرکز با ۷۴۴ دستگاه ماینر بوده است در صورتیکه این اعداد تفاوت شایان توجهی با سال قبل را نشان میدهد در سال ۱۴۰۱ تعداد مراکز کشف شده ۱۹۹۹ مرکز و با ۲۹۷۰۰ دستگاه ماینر بوده است و امسال این آمار نیز تغییر کرده و ۴۸۴ مرکز تنها ۵۹۳۴ دستگاه ماینر مورد استفاده قرار گرفته است.
خدادادی در رابطه مجموع کشفیات تا حالا اتفاق افتاده، اشاره کرد: مجموع مراکز کشف شده بدون مجوز از شروع سال ۹۸ تا حالا ۲۶۵۴۳۳ دستگاه در ۹۲۶۱ مرکز کشف شده است که ظرفیت آن به ۷۳۰ مگاوات می رسد یعنی معادل کل ظرفیت مصرفی استان کردستان که عددی قابل تأمل است.
به گفته مجری طرح رمز ارز توانیر برمبنای برآوردهای انجام شده ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ مگاوات رمز ارز بدون مجوز در کشور فعال است و بر خلاف پیش بینی ها بیشترین فعالیت در استانهای صنعتی شامل تهران، خراسان رضوی، اصفهان و آذربایجان شرقی بوده است.
روند کاهشی استخراج رمز ارز امسال چگونه اتفاق افتاد؟
خدادادی مدتی پیش در ارتباط با میزان مصرف مراکز مجاز استخراج رمز ارز اظهار داشته بود: حالا ۱۵۳ مرکز مجاز با ظرفیت ۲۳۸ مگاوات در کشور فعالیت دارد، این مراکز مجاز طبق قانون در روزهای محدودیت اجازه خرید برق از شبکه را ندارند و سیاست کلی کشور نیز این است که این واحدها نیاز خودرا از نیروگاه های تجدید پذیر برطرف کنند.
همچنین امسال چند قانون برای استخراج کنندگان رمز ارز در نظر گرفته شد. آن دسته از مراکز قانونی استخراج رمز ارز که از نیروگاه های تجدید پذیر جدیدالاحداث برای تامین برق خود استفاده کنند، امکان استفاده از شبکه سراسری را در تمامی ایام سال دارند و مابقی مراکز قانونی، در روزهای اوج مصرف خاموش می شوند.
از ابتدای سال ۱۴۰۲، بمنظور رصد پذیری بیشتر، مشخصات تمامی ماینرهای قانونی باید در سامانه جامع تجارت ثبت شده و کد رهگیری یکتا دریافت نمایند در غیر این صورت ماینر فاقد برچسب کد رهگیری یکتا به عنوان کالای قاچاق ضبط و با متخلف مطابق با مجازات های مقرر در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برخورد جدی می شود.
استفاده از ماینرهای غیراستاندارد با رتبه مصرف زیر B ممنوع بوده و با متخلف مطابق با قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد برخورد جدی خواهد شد.
حالا باید دید با وضع چنین قوانینی می توان به کاهش استفاده از ماینر ها امید بست و آنکه بهبودی در روند شناسایی ماینر های بدون مجوز حاصل می شود یا آنکه طی ماه های آتی شاهد روند رو به رشد استخراج رمز ارز آن هم بصورت غیر قانونی و دامن زدن بر ناترازی برق خواهیم بود.
منبع: webycard.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب