رئیس پژوهشگاه خبر داد
ساخت خانواده موتورهای فضایی خانواده آرش در پژوهشگاه فضایی
به گزارش وبی كارت رئیس پژوهشگاه فضایی ایران از طراحی و ساخت تست موتورهای پرقدرت ماهواره ها در این پژوهشگاه اطلاع داد و اظهار داشت: علاوه بر این محققان این پژوهشگاه موفق به طراحی و ساخت دستگاه آشكارساز مواد منفجره و مخدر شدند.
به گزارش وبی كارت به نقل از ایسنا، دكتر حسین صمیمی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری در نشست خبری با بیان این كه ماهواره ها برای آن كه از مدار ۴۰۰ كیلومتر به ۷۰۰۰ كیلومتر برسند، احتیاج به موتورهای پرقدرت دارند، اظهار داشت: این موتورهای پرقدرت درصد عمده ای از فعالیت آنها بر تولید انرژی است و بدنه آن باید سبك باشد.
صمیمی با تاكید بر این كه این نوع موتورهای پر قدرت در این پژوهشگاه طراحی و ساخته شده است، اظهار نمود: در این پروژه خانواده موتورهای فضایی به نام "آرش" را طراحی كردیم و در فرایند ساخت آن از توان علمی دانشگاه ها استفاده شده است.
وی با بیان این كه تست این موتور با موفقیت انجام شده است، در اینباره خاطرنشان كرد: این موتورها احتیاج به انجام تست های شبیه سازی و خلا دارند كه این تست ها در كشور طراحی و پیاده سازی شده است و با این نمونه عملكرد موتور و همینطور تست فرستنده انجام شد.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران تصریح كرد: این دستاورد گام بزرگی در این پژوهشگاه به حساب می آید.
طراحی و ساخت دستگاه آشكارساز مواد ممنوعه
صمیمی با اشاره به موفقیت محققان این پژوهشگاه در زمینه طراحی و ساخت دستگاه آشكارساز مواد ممنوعه، اظهار داشت: این محققان با طراحی این دستگاه قادر هستند مواد ممنوعه و منفجره و همینطور مواد مخدر را شناسایی كنند.
به قول وی، این محصول هم اكنون مورد توجه مراكز نظامی و امنیتی قرار گرفته است.
اجرای پایلوت پروژه حقابه
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اجرای طرح پایلوت تعیین حقابه، اظهار داشت: هم اكنون تعیین حقابه یكی از چالش های مهم در استان های كشور و همینطور در بین كشورها است و بر این اساس این پروژه را اجرایی كردیم.
صمیمی با بیان این كه این پروژه شامل فعالیتهای سنسورینگ و سنجش از دور است، افزود: ما درصدد هستیم كه بعد از تایید این پروژه فراخوانی را منتشر نماییم تا استارتاپ های تخصصی را در استان های مختلف كشور شناسایی نماییم.
وی خاطرنشان كرد: ما بعد از آموزش این استارتاپ ها این پروژه را میان این استارتاپ ها تقسیم خواهیم كرد.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران همینطور با اشاره به فعالیتهای این پژوهشگاه، خاطرنشان كرد: در زمینه بالون های ارتباطی و مخابراتی توافقاتی را با شركت ارتباطات زیر ساخت داریم كه بر طبق این همكاری ۱۰ بالون مخابراتی طراحی خواهد شد كه ۵ مورد آن در كمیته پدافند غیر عامل و مابقی در سازمان زیر ساخت مورد استفاده قرار می گیرد.
صمیمی همینطور به همكاریهای بین المللی این پژوهشگاه اشاره نمود و اظهار داشت: طراحی و ساخت ماهواره های كوچك همچون برنامه های ما است كه به غیر از ایران در كشورهای پاكستان و تركیه هم انجام می شود.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با بیان این كه این پروژه با همكاری دانشگاه های امیركبیر، خواجه نصیر و شریف اجرایی می شود، اظهار نمود: تلاش داریم تا زیرسیستم هایی كه در پژوهشگاه ها و یا شركت های دانش بنیان ساخته شدند، در این پروژه ها استفاده شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب