چرا سیستم عامل باید بومی شود؟

چرا سیستم عامل باید بومی شود؟

وبی كارت: اگر سیستم عاملی داخلی تولید شده، قرار نیست جایگزین سیستم عامل اندروید و iOS شود، برای اینكه صرف نظر از این كه آیا اصلاً نمونه داخلی می تواند به رقابت با نمونه ی خارجی بپردازد، هدف از ایجاد سیستم عامل بومی كه برای نیازهای داخلی شخصی سازی شده، پاسخ به نیازهای بومی اعلام شده است.


به گزارش وبی كارت به نقل از ایسنا، با پیشرفت تكنولوژی و روی كار آمدن خدمات و ابزارهای گوناگون، یكی از مواردی كه ذهن مسؤولان و كارشناسان حوزه را درگیر می كند، تولید محصولات مشابه، بومی سازی ابزار و نمایش ی خدمات با هدف رفع نیازهای شخصی است. كما این كه این اتفاق با ایجاد سایت های خرید و فروش آنلاین، تاكسی های اینترنتی، نقشه یاب و مانند این موارد همراه بوده است. از طرفی بااینكه شاید تمامی این محصولات، از روی نمونه های خارجی تولید شده اند، اما با عنایت به نیاز ایران و از سویی به سبب توفیق الزامی با ایجاد انحصار برای این محصولات، توانستند به موفقیت قابل قبولی دست یابند.
یكی از مواردی كه با پیشرفت تلفن های همراه، نمود بیش تری پیدا كرده، سیستم عامل گوشی هاست. بااینكه از زمان اختراع تلفن های همراه، خبری از چیزی به اسم سیستم عامل نبود و به غیر از سیستم های كامپیوتری كه نیازمند سیستم عامل های مختلف و در صدر آنها ویندوز بودند، گوشیهای قدیمی از این فنآوری بهره ای نداشتند، اما به مرور و با هدف ایجاد قابلیت های گسترده برای تلفن های همراه، سیستم عامل هم به این دستگاه ها افزوده شد.
با وجود گستردگی سیستم های عامل روی كامپیوتر كه سابقه ی چند ۱۰ ساله دارند، سیستم های عامل گوشی همچون اندروید و آی اواس در فاصله ی ۱۰ سال قبل به این چرخه اضافه شدند و بااینكه شركت هایی مانند مایكروسافت هم تلاش نموده تا سیستم عامل ویندوز فون را برای گوشیهای خود عرضه كند، اما همچنان گوگل با نمایش ی اندروید و بعد از آن و البته با اختلاف زیادی، شركت اپل با نمایش ی آی اواس در صدر این فهرست قرار دارد. این مساله از آن حكایت می كند كه ایجاد سیستم عامل جدید، نمی تواند صرفاً با موفقیت نمونه های قبلی همراه باشد و البته هدف ایجاد نمونه های جدید هم حائز اهمیت می باشد.
ایجاد سیستم عامل بومی، با هدف استقلال و امنیت
اخیراً امیر ناظمی - معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - با اشاره به تصمیم برای ایجاد سیستم عامل بومی موبایل، اظهار نمود: یك درصد از نیازمندی های ما به سیستم عاملی نیاز دارد كه نسبت به دو فاكتور امنیت و استقلال آن مطمئن باشیم؛ این كه نفوذی به آن نباشد و تصمیم دیگری بر آن تأثیر نگذارد. سیستم عامل بومی یعنی سیستم عاملی كه پاسخگوی نیاز بومی بوده و برای نیازهای ما شخصی سازی شده باشد؛ درواقع قرار نیست به نیاز همه پاسخ دهد، بلكه برای یك سری نیازمندی های خاص است.
وی با بیان این كه قرار نیست دولت این سیستم عامل را بنویسد، اضافه كرد: این سیستم عامل آماده شده و می تواند روی گوشیهایی كه در ایران تولید می شود، قرار گیرد و با بعضی برندهای خارجی هم مذاكراتی انجام شده است؛ اما در كل، به معنای اجبار برای آنها نیست و قرار نیست جایگزین همه سیستم های عامل شود. اگر زمانی شهروندی ترجیح داد و دوست نداشت با این سیستم های عامل كار كند چون برایش محدودیت ایجاد كرده، این امكان برایش وجود خواهد داشت.
در نهایت بااینكه مسؤولان خبر از ایجاد سیستم عامل موبایل می دهند، اما باید توجه داشت قرار نیست این سیستم عامل جدید جایگزین تمامی سیستم های عامل شود و این مساله به معنای اجبار برای همه ی كاربران نیست، بلكه آنچه اهمیت دارد، فراهم كردن دو فاكتور امنیت و استقلال برای ابزار جدید است. هرچند صرف نظر از میزان نیاز به ایجاد سیستم عامل بومی، این كه این پروژه تا چه اندازه می تواند موفق باشد و یا مانند سایر پروژه های بومی از جویشگر و پیام رسان به نحوی به بخش بایگانی حوزه فناوری اطلاعات منتقل می شود، جالب توجه است.




منبع:

5.0 / 5
4233
1398/03/06
20:07:03
تگهای خبر: آنلاین , اپل , ارتباطات , ارتباطات و فناوری اطلاعات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت