قاچاقچی گری به سبك ارتباطات

قاچاقچی گری به سبك ارتباطات

وبی كارت: تا پیش از این از زبان مسئولان و كارشناسان بسیار شنیده شده كه قاچاق مكالمات سبب ضربه زدن به منافع عمومی و اقتصاد كشور می شود؛ اما چگونه برقراری یك ارتباط تلفنی ساده می تواند به منافع عمومی لطمه بزند؟


به گزارش وبی كارت به نقل از ایسنا، در قاچاق مكالمه به جای این كه ارتباطات دیگر كشورها بطور مستقیم به مقصد ارسال شود، به ایران ارسال و با استفاده از مراكز بین الملل ما به كشور مقصد ارسال می شود؛ تا از یارانه پرداختی ایران به مكالمات برای ارزان تر درآمدن هزینه مكالمات به نفع شهروندان دیگر كشورها استفاده گردد.
در این جا قاچاقچیان ارتباطات (كه در قالب یك شركت فعالیت می كنند) با واسطه قرار دادن كشورمان برای برقراری یك مكالمه خارجی از فرصت مكالمه ارزان ایران و یارانه مذكور استفاده می كنند؛ برقراری این ارتباطات از مبادی غیرقانونی و غیررسمی، ترمینیشن (از خارج به داخل) غیرمجاز و یا همان قاچاق مكالمات تلفنی نامیده می گردد.

قاچاق 40 درصدی ترافیك بین المللی در كشور
مكالمات بین الملل باید با استفاده از مراكز ارتباط بین الملل كشور مبدا و مقصد برقرار شود و كشور ما برای برقراری مكالمات بین المللی مبلغی را بعنوان یارانه پرداخت می كند؛ كاری كه در خیلی از كشورهای دیگر معمول نیست.
در همین باره؛ محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - اوایل امسال (1396) در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به اینكه قاچاق مكالمات بین الملل یكی از چالش های چند سال اخیر حوزه ارتباطات كشور بوده است، نوشت: به تازگی با رشد پیام رسان ها از حجم مكالمات تلفنی بین الملل كاسته شده است. علی رغم این موضوع، مقایسه درآمدهای دو سال اخیر شركت ارتباطات زیرساخت نشان از افزایش حدود ۲۵۰ میلیارد تومانی در حوزه مكالمات بین الملل دارد.
او مبارزه با قاچاق مكالمه بین الملل را یكی از عوامل این افزایش درآمد دانست و اظهار داشت: بخش اعظم این افزایش ناشی از مقابله موثر با قاچاق بوده است. تحلیل دقیق صورت گرفته نشانگر این است كه درآمد عمده بعضی از كانال های ماهواره ای از این محل و از جیب مردم ایران بوده است.
در همین باره مجید میرزایی - مدیركل امور تجاری شركت ارتباطات زیرساخت- در حالی كه ترافیك بین المللی را حق حاكمیتی دولت و در حوزه اختیارات شركت ارتباطات زیرساخت دانسته با تاكید بر وجود انتقال غیرمجاز مكالمه در كشور، میزان انتقال غیرمجاز مكالمات تلفنی بین المللی كشور را اعلام نمود: برآوردها نشان داده است كه حدود ۴۰ درصد ترافیك بین المللی كشور هم اكنون به صورت غیرمجاز منتقل می گردد كه هم به صورت ترمینیشن از خارج كشور وارد و هم بصورت اورجینیشن از كشور خارج می شود، بدون اینكه وارد گیت های شركت ارتباطات زیرساخت شوند. این درحالیست كه زیرساخت بعنوان نماینده دولت اختیار انحصاری عرضه این سرویس را دارد و ترافیك بین الملل حق حاكمیتی دولت و شركت ارتباطات زیرساخت است.
مدیركل امور تجاری شركت ارتباطات زیرساخت در گفت وگو با ایسنا در توضیح ترافیك مجاز و غیرمجاز اظهار نمود: انتقال ترافیك تلفنی یا همان مكالمات بین الملل حق حاكمیتی دولت است و شركت ارتباطات زیرساخت به نمایندگی از دولت گیت هایی را تعیین كرده كه حالت مجاز ترافیك بین الملل باید از این گیت ها به خارج از كشور (اصطلاحا اورجینیت) شده و از همین گیت ها هم وارد كشور (اصطلاحا ترمینیت) شود و هر ترافیكی كه خارج از این گیت ها رد و بدل شود غیرمجاز است.
بحث قاچاق مكالمه از سالها پیش همچون موضوعات مهم حوزه ارتباطی كشور بوده و ضررهای متعددی برای كشور به دنبال داشته است، به گونه ای كه زمانی نه چندان دور و در سال ۱۳۹۲ مدیرعامل وقت شركت ارتباطات زیرساخت اینگونه اعلام كرده بود كه معادل ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان و حدود پنج درصد درآمد صوت شركت ارتباطات زیرساخت در این حوزه ضرر و زیان وارد می گردد.

برخی شركت های اینترنتی پوششی برای قاچاق
سال گذشته محمدجواد آذری جهرمی در سمت مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت در گفت وگویی با ایسنا از كاهش حجم قاچاق مكالمات اطلاع داده و در عین حال تاكید كرده بود كه شركت ارتباطات زیرساخت همچنان در طول ماه حدود دو میلیون دلار خسارت بابت این مورد متقبل می كند. در سال ۱۳۹۳ حجم قاچاق مكالمات حدود ۳۰ درصد بود كه این رقم در سال ۱۳۹۴ با كاهشی ۱۰۰ درصدی مواجه شده و به ۱۵ درصد رسید.
محمود واعظی – وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات – هم در اوایل آغاز به كار خود در دولت یازدهم به اعلام موضع قطعی وزارت ارتباطات در مورد قاچاق مكالمات پرداخته و با تصریح این نكته كه برخی شركت های اینترنتی پوششی برای قاچاق ترافیك و یا همان مكالمه اینترنتی هستند، اظهار داشته بود: باآنكه وزارت ارتباطات ترجیح می دهد امور این شركت ها با استفاده از صنف پیگیری شود اما اگر این شركت ها به كار قاچاق مكالمه ادامه دهند، وزارت ارتباطات با آن ها برخورد كرده و مجوزشان را باطل خواهد نمود.
ترمینیشن(termination) به عمل انتقال تماسهای تلفنی اینترنتی از خارج به داخل كشور گفته می گردد و اوریجینیشن(origination) عكس این فرآیند است كه انجام عمل اوریجینیشن توسط شركت های خصوصی و فعالان تلفن اینترنتی مجاز بوده و عمل ترمینیشن، غیرمجاز اعلام شده است.
افرادی كه به قاچاق مكالمات تلفنی اقدام می كنند با سوء استفاده از یارانه هایی كه دولت به مكالمات تلفنی شهروندان اختصاص می دهد اقدام به ترانزیت (برقراری) ارتباطات سایر كشورها “از طریق ایران” و یا “به داخل ایران” می كنند. برخی كارشناسان خسارات سالیانه ناشی از ورود غیرمجاز مكالمات بین المللی (ترمینیشن) را كه شروع آن را به كشور از حدود سال 77 برآورد می كنند بیش از 100 میلیارد بیان شده است.


 

5.0 / 5
4710
1396/09/10
01:22:52
تگهای خبر: ارتباطات , تلفن , ارتباطات و فناوری اطلاعات , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت